27. 10. 2022 Daniel Ryl

Litvínov nás přivítá s novými trenéry

Našlapaná termínovka pokračuje svátečními extraligovými souboji, když se v pátek 28. října představíme od 17:30 hodin na ledě Litvínova. Verva půjde do utkání s novým trenérem i kapitánem, přičemž náš tým se pokusí vylepšit historickou bilanci na severu Čech. Zápas můžete sledovat v přímém přenosu O2TV Sport, případně na webu Onlajny.com.

Talent přerušil kariéru, posila s šestkou

Do pátečního utkání v Litvínově nezasáhne obránce Dominik Graňák, který s naším klubem rozvázal smlouvu. "Cítím, že hlavní podstata mé přítomnosti ve Spartě se už naplnila a vnímám to jako nejlepší řešení pro obě strany. Loučíme se v dobrém, bylo to moc příjemné angažmá, všichni se tu ke mě chovali skvěle," uzavřel zkušený zadák.

Vinou zranění přerušuje kariéru také mladý útočník Patrik Prymula, jenž zůstává naším hráčem. Se svou šestkou by měl tentokrát naskočit obránce Michal Kempný, na marodce však zůstávají Daniel Přibyl, David Kaše, David Dvořáček, Miroslav Forman a otazník visí nad startem Honzy Buchteleho.


Výměna kouče i nový kapitán

Uplynulý týden se v Litvínově nesl v duchu změn! Sedmá porážka v řadě stála místo Vladimíra Růžičku, jehož místo převzal Karel Mlejnek. U posledního týmu tabulky bude spolupracovat s legendárním Robertem Reichelem a bývalým sparťanským ranařem Davidem Kočím.

Ačkoliv má Verva na kontě jen dvě výhry a výsledkově se trápí, sparťané se musí mít na pozoru. Severočeši ve velké části předešlých zápasů byli lepším týmem, ale dopláceli na špatnou koncovku, chyby v obraně a špatná oslabení.

Po porážkách 3:5 v Olomouci i Vítkovicích se stal novým kapitánem týmu exsparťanský útočník Matúš Sukeľ, jenž má na kontě tři góly a čtyři asistence. Nejproduktivnějším hráčem je jedenáctibodový Giorgio Estephan, který však sbírá převážně asistence.


Závěrečný gólostroj za tři body

Úvodní vzájemné utkání na ledě O2 areny přineslo tuhý souboj, v němž se zaskvěli zejména oba brankáři. Čekání na gól ukončil až po padesáti minutách Adam Polášek, po němž Daniel Přibyl a David Vitouch dvěma rychlými góly korunovali výhru 3:0.

V den zápasu...

Sváteční 28. říjen je speciální také kvůli jednomu historickému zápisu. V roce 2001 jsme na ledě Kladna inkasovali už po 19 vteřinách z hole Radka Gardoně, ale v čase 0:38 vyrovnal Martin Chabada. Utkání, které skončilo remízou 4:4 je tak historicky třetím soubojem, v němž nejrychleji skórovaly oba mančafty.

Věděli jste, že...

V říjnu se nám v Litvínově historicky nedaří. Z jedenácti zápasů jsme bodovali pouze čtyřikrát a brali jen tři výhry, ale zato jsme vyhráli už dva za sebou. Další zajímavostí je, že v posledních sedmi vzájemných zápasech jsme devět z osmnácti gólů nastříleli až po 50. minutě utkání.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek