14. 10. 2021 Daniel Ryl

Los CHL: Na koho můžeme v play-off narazit?

Držíme vlajku celého českého hokeje, protože Sparta je jediným extraligovým zástupcem v osmifinále Ligy mistrů! Svěřenci Josefa Jandače v konkurenci Växjö, TPS Turku a Bremerhavenu ovládli základní skupinu, tudíž budou při losu nasazeni. Losovací ceremoniál je na programu v pátek 15. října od 12 hodin.

Domácí pevnost a týmové výkony

Postup do osmifinále Ligy mistrů se nerodil vůbec lehce. Sparťané nejdříve prohráli ve Växjö, načež následně vybojovali důležité vítězství 3:2 po nájezdech na ledě TPS Turku. V domácích odvetách proti švédskému a finskému zástupci vybojovali celkem pět bodů, čímž se udrželi ve hře o postup.

Výborné výsledky Bremerhavenu však skupinu zamotaly, proto bylo domácí vítězství 5:2 nad německým soupeřem výrazným krokem za postupem. Náš tým ho nakonec stvrdil na soupeřově hřišti, kde vybojoval výhru 3:1 a před Švédy ovládl základní skupinu.

Cesty do Švédska, Francie i staří známí

Naše mužstvo bude při losu mezi nasazenými, kde najdete všechny vítěze skupin. Ve hře jsou tak znovu cesty do Švédska, odkud můžeme dostat Skellefteu a Leksands. Pro fanoušky by jistě byl atraktivní výlet do italského Bolzana, případně vyrazit za Paříž do francouzského Rouenu.

Ve hře jsou však staří známí z Curychu či Mannheimu, nebezpečným soupeřem by byl také ambiciózní Mnichov.

Nasazené týmy: SPARTA, Frölunda (SWE), Tappara (FIN), Fribourg (SUI), Klagenfurt (AUT), Lukko Rauma (FIN), Salzburg (AUT), Rögle (SWE).ee

Nenasazené týmy: Växjö (SWE), Curych (SUI), Skellefteå (SWE), Leksands (SWE), Rouen (FRA), Bolzano (ITA), Mannheim (GER), Mnichov (GER).


Hrací formát: dva zápasy, rozhodne skóre

Úvodní osmifinálové zápasy se odehrají 16. a 17. listopadu, zatímco odvety jsou na programu o týden později. Už v této fázi soutěže na sebe mohou narazit týmy ze stejné země, což se však Sparty netýká, protože je jediným českým týmem v osudí. K tomu samozřejmě platí, že na sebe nemohou narazit tým ze stejné skupiny.

Formát play-off se oproti předešlým letům nemění. Do dalšího kola postupuje celek s lepším skóre. V případě, že druhý zápas nerozhodne, následuje desetiminutové prodloužení ve třech proti třem a nájezdy.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek