18. 1. 2019 Martina Nová

Machovský: Hráli jsme to, co po nás Uwe chtěl

Pražané se představili na ledě karlovarské Energie, kterou dokázali potřetí v sezoně porazit za tři body. Nelehký úkol měl v utkání brankář MATĚJ MACHOVSKÝ, který čelil jen 15 střelám domácích. Přesto ale zakročil v důležitých momentech. Nakonec však v závěru duelu inkasoval v oslabení. „Pět minut před koncem nad tím člověk trochu přemýšlí, ale nula by nás do play off nedostala. Tři body jsou to nejdůležitější, i kdyby to bylo 5:4, tak je mi to jedno,“ radoval se z plného bodového zisku.

Matěji, během celého průběhu jste v zásadě kontrolovali hru. Zvládli jste i snížení Varů v závěru utkání…
Hráli jsme dobře, plnili jsme to, co jsme chtěli. Ale když dali gól na 1:2 v přesilovce, tak to bylo na hraně. Když je to na konci o gól, tak je to hodně ošemetné, ale díky tomu, že se nám rychle povedlo znovu skórovat, tak jsme se vrátili do pohody a v klidu to dohráli.

Bylo pro vás těžké udržet se v tempu, když na vás moc střel neletělo?
Začátek byl hodně studený, nebylo tam nic. Ve druhé třetině jsem se už trochu zahřál, létalo více střel. Mají dobré přesilovky, dobře si přihrávají, takže jsme se snažili nechodit moc na trestnou lavici. Jednu nakonec využili, čímž nám trochu zatopili, ale zvládli jsme to.

Jak se vám proti Energii hraje? Nedostávají se dopředu tvrdostí nebo technikou, ale využívají spíše rychlost…
Už dlouhou dobu hrají rychlý hokej, ještě když jsem byl v Plzni, tak hodně bruslili. Mají spoustu mladých kluků, kteří hodně jezdí. Musíte se vyrovnat jejich rychlosti, a pak proti nim můžete hrát. Nesmíte se ale přizpůsobit jejich hře nahoru dolů, ale plnit to, co je úspěšné pro vás. To nejspíš rozhodlo.

Myslíte, že dnešním výkonem se můžete probojovat i na přímá postupová místa do play off?
Hokej je hodně proměnlivý, už od začátku jsme ale hráli to, co po nás Uwe chtěl. Nepouštěli jsme je do ničeho velkého. Od toho se vždy musíme odrazit, hrát poctivě z defenzívy a věřit, že nějaký gól dáme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila