2. 3. 2021 Petr Pavlík

Machovský: Snažil jsem se splatit důvěru

Má za sebou těžší období, poslední zápasy nejen jemu nevyšly podle představ. MATĚJ MACHOVSKÝ ale na své předchozí nevydařené chvíle zapomněl, když v utkání na ledě Českých Budějovic pomohl svému týmu k výhře. „Únor byl pro mě osobně hrozně náročný. Jsem rád, že mě trenéři podrželi a dali mi šanci. Snažil jsem se jejich důvěru splatit na maximum,“ komentuje zkušený gólman.

Odehráli jsme náročné utkání na ledě Českých Budějovic. Jak složitý to byl duel?
Nebylo to pro nás jednoduché utkání. Výsledek sice hovoří jednoznačně, ale zápas byl nahoru dolů. Nemyslím si, že bychom v dalším průběhu hráli lehkovážně, ale později si soupeř vypracoval dobré šance. Bylo hlavně důležité, že jsme zachytili začátek a v neposlední řadě jsem rád, že jsem pomohl týmu k vítězství.

Důvěra od trenérů tě určitě musela potěšit, je to tak?
Rozhodně. Celkově byl únor pro mě osobně hrozně náročný. Jsem rád, že mě trenéři podrželi a dali mi šanci. Snažil jsem se jejich důvěru splatit na maximum. Výhra mi pomůže především na sebevědomí. Všichni jsme možná mohli odehrát ještě o něco lepší zápas, ale nejdůležitější jsou pro nás tři body. Těch si vážíme nejvíc.

Bylo předchozí období pro tebe náročné především po psychické stránce?
Samozřejmě. Když gólman něco udělá špatně, téměř pokaždé je z toho gól. Brankář je na ledě od toho, aby hasil nebezpečné situace soupeře. Mně se to někdy nedařilo, což mě mrzí. Trenéři v některých zápasech chtěli dát týmu nový impuls a vystřídali brankáře. Myslím si, že dvakrát se nám povedlo tímto způsobem utkání nakonec otočit. Věřím, že nejhorší období mám už za sebou a mohu se nyní plně soustředit znovu na svoje výkony.

V brance tě zastupoval tvůj parťák Alexander Salák. Jak spolu vycházíte?
Skvěle. Musím říct, že naše spolupráce se Sašou funguje opravdu perfektně. Pokaždé si situace rozebíráme, řešíme, co šlo udělat lépe. Jsem rád, že mohu mít vedle sebe tak skvělého brankáře. Navíc je velice důležité, že alespoň jeden z nás měl dobrou formu. Chceme, aby se na nás kluci v poli mohli kdykoliv spolehnout.

Co vůbec říkáš na jeho výkony z posledních zápasů?
Neskutečné. Saša má parádní formu. Klobouk dolů před jeho výkony, jak nás všechny dokáže podržet. V předchozích zápasech předvedl skvělé výkony. Je jednoznačně jeho zásluha, že se nám podařilo náročné duely v poslední době zvládnout. Věřím, že se tímto zápasem připojím k Sašovým výkonům a budu moct opět klukům na ledě pomáhat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek