4. 10. 2016 Martina Nová

Marek Hrbas: V odvetě budeme chtít vyhrát

Sparta v prvním ze dvou zápasů proti finskému týmu Kärpät Oulu vybojovala remízu 1:1, která tak nabízí zcela otevřený scénář na odvetu 11. října. Sparťané sice první v utkání inkasovali, nicméně postupným zlepšováním se propracovali i k následnému vyrovnání. Přestože předchozí ročník CHL Pražané doma porazili Oulu 4:2, nakonec do dalšího kola play off nepostoupili. Úterní duel zhodnotil MAREK HRBAS, který zároveň porovnal rozdílnost týmu z Finska z aktuální a předchozí sezony a přiblížil šance Pražanů na úspěch v odvetném klání.

Do zápasu šel aktivněji hostující celek z Finska, přestože se ale v prvních minutách utkání drželi útočníci Oulu častěji před Pöpperlem, žádná branka z jejich pokusů nepadla. Postupně se však sparťané dostali do hry a na svého soupeře našli ten správný recept. “Jejich útočníci hodně rychle napadali. Řekli jsme si, že nebudeme jan tak zastavovat puky za bránou, ale vyjedeme si. Chtěli jsme hrát vzadu blízko u sebe a pomáhat si navzájem. Až pak posouvat puky dopředu, aby nedocházelo ke ztrátám,“ přibližuje pohled z postu obránce Hrbas. “Byly tam pasáže, kdy se nám to nepovedlo, ale myslím si, že většinu zápasu se nám to dařilo,“ přiznává postupné zlepšování výkonu Pražanů.

Marek Hrbas

Přestože duel nenabídl nijak extrémní počet vyloučení, první třetina byla v poměru s ostatními o něco bohatší. Obě mužstva byla silně nabuzená a nechtěla dopřát rivalovi ani kousek ledu navíc. “Je to play off, takže jsme asi byli nabuzení, ale záleží hodně na dané situaci,“ říká mladý bek.

Následně také nastiňuje důvody, proč se do bližší a osobnější výměny názorů pustil například i útočník Jiří Černoch. “Byly tam nějaké sekery před bránou, vjeli nám i do gólmana. Samozřejmě si nikdo nechce nechat nic líbit, takže z toho to vyplynulo. Byly tam nějaké fauly, přesilovky i oslabení, ale myslím si, že to bylo v rámci normálu,“ poznamenává hráč s číslem 7 na dresu.

Odvetný zápas čeká Spartu v úterý 11. 10. na ledě Kärpätu. Jak jsou sparťané s výsledkem 1:1 z domácího střetnutí spokojeni? “Myslím si, že jsme měli rozhodně víc šancí, abychom tady doma dali více gólů,“ mrzí třiadvacetiletého obránce, nicméně do odvety v Oulu budou chtít jít naplno. “Je to otevřené a budeme samozřejmě chtít na jejich ledě vyhrát.“

Stálice obrany Sparty se utkala s Kärpätem Oulu i v rámci minulého play off Champions Hockey League. Finský tým zaznamenal mezi ročníky značnou hráčskou obměnu a bylo to znát i ve srovnání s předchozími zápasy. “Prošli velikou změnou a myslím, že byli určitě uplynulý ročník více nebezpeční,“ připouští zástupce pražského mužstva a zároveň vidí i velikou šanci uspět v odvetném klání následující týden. “My jsme také prošli nějakou změnou a řekl bych, že je to více vyrovnané než minulý rok. Myslím si, že máme velikou šanci postoupit.“

Mezitím čekají na Pražany dvě měření sil s extraligovými protivníky, hned v pátek vyjedou opět na led O2 areny, aby vyzvali Mladou Boleslav. V neděli je pak čeká výjezd do Litvínova. Jak se podle Hrbase srovnají v kabině s nabitým programem? “ Je stále začátek sezony, myslím si, že to nebude mít veliký vliv. Řekl bych, že jsme na tom fyzicky dobře. Odehrajeme pátek a neděli a pak se dobře připravíme na odvetu s Finy,“ říká odhodlaně závěrem Hrbas .

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek