26. 12. 2016 Martina Nová

Michal Řepík: Rameno drží. Budu se zlepšovat!

Již tradičně na Štěpána změřily vzájemně své síly extraligové celky. Sparta se představila na ledě O2 areny, kde přivítala chomutovské Piráty. Přestože Pražané vedli v první třetině dvakrát o jeden gól, hosté zvládli vývoj otočit a ukořistit všechny tři body. Svou premiéru ve sparťanském dresu zaznamenal proti severočeskému týmu MICHAL ŘEPÍK, jenž se opět zapojil do ostrého utkání po čtyřměsíční pauze zapříčiněné zraněním.

Michale, máte za sebou první ostrý start ve Spartě. Jak se cítíte a jak jste prožíval zápas?
Strašně jsem se těšil, hrál jsem po čtyřech měsících. Fyzicky jsem na tom byl docela dobře, akorát mě trochu neposlouchaly ruce, ale to je po takové době normální. Škoda, že jsme nevyhráli, byla by to rozhodně veselejší premiéra.

Jak byste zhodnotil utkání? Dvakrát jste vedli, nicméně Chomutov skóre otočil. Co vám chybělo z vašeho pohledu?
Myslím si, že jsme jim docela darovali góly, co dali. Třetí třetina byla od nás celkem dobrá, docela jsme je tlačili, ale možná jsme mohli mít víc střel. Hrají trochu jiný styl hokeje, hned hru otáčí dopředu, útočníci rychle letí nahoru a trošku nám to dělalo problémy. Dělali jsme chyby a z toho pramenily jejich góly.

V utkání jste si zahrál s několika spoluhráči, jak se vám s nimi hrálo?
Hrálo se mi dobře, snažil jsem se odmakat, co jsem mohl. Bylo to po čtyřech měsících, nepředvedl jsem výkon, jaký bych si představoval, ale zase na druhou stranu asi je to normální. Snažil jsem se klukům pomoct, hrál jsem hodně dozadu. Že se sestava ke konci trošku měnila, je na trenérech a je to v situaci, kdy prohráváte, naprosto normální. Navíc zápas nedohrál Lukáš Pech, takže se do složení formací muselo trochu sáhnout.

62

Michal Řepík na sparťanském dresu nosí číslo 62.

Kdy jste se rozhodl, že nastoupíte již do utkání proti Chomutovu? Původně jste měl hrát až doma se Zlínem...
V neděli na tréninku jsem se cítil docela dobře a říkal jsem si, že ty čtyři dny toho už moc nezmění. Míra Forman navíc odešel s virózou, tak jsem se domluvil s trenéry, že bych to zkusil už proti Chomutovu.

Jak vypadalo rameno během zápasu, zkoušel jste ho v soubojích? Nebo jste si ho stále podvědomě hlídal?
Párkrát jsem do souboje nešel naplno, jak bych asi měl. Ale je to normální po takových zraněních, hráč se trochu bojí. Párkrát jsem na něj spadl a bylo to celkem dobrý. Trošku pobolívá, ale to je normální. Doufám, že to bude zápas od zápasu lepší a lepší a budu moct jít do všeho naplno, jak jsem zvyklý.

Říkal jste, že vás ruce moc neposlouchaly. Koncem první třetiny a úvodem třetí jste měl šanci zakončit, ale nepodařilo se. Bylo to z důvodu, že se potřebujete rozehrát?
Je to těžké, jakoby člověk šel do přípravy po dlouhé pauze, do nové sezony.  Je těžké zkoordinovat hlavu s rukama, žádný trénink to nevynahradí, takže na tom budu pracovat a doufám, že mi to nebude trvat moc dlouho a bude se to zlepšovat.

Jak jste prožíval váš podzim bez hokeje?
Bylo to těžké. Tím, že jsem šel do Ruska, tak jsem se moc těšil po předešlé sezoně. Jenže hned ve druhém zápase přišlo zranění. Trvalo to čtyři měsíce, což je hodně dlouhá doba. Mám velikou chuť do hokeje, fyzicky jsem se cítil dobře, ale ještě pár zápasů budu potřebovat k lepšímu výkonu.

Další duel vás čeká v pátek proti Zlínu. Je pro vás lepší, že hrajete utkání v poměrně krátkém sledu?
Myslím, že sil mám dost, a jenom to vítám. Tréninky zápasy nenahradí a pro mě bude dobré, že máme hodně zápasů, nebudu muset nad ničím moc přemýšlet.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek