31. 7. 2021 Petr Pavlík

Mladíci Sparty: Jak si vedou v A-týmu?

Dravé mládí vpřed. Mladým puškám ve Spartě věří. V letošní přípravě A-týmu se stejně jako každou sezonu objevuje i několik sparťanských mládežníků, kteří usilují o šanci zahrát si mezi zkušenými hráči v extralize. O koho se jedná?

Mladí hráči pravidelně dostávají šanci. A nejinak tomu je i letos. Trenéři v čele s Josefem Jandačem avizovali, že sparťanští mladíci dostanou větší prostor. V přípravě A-týmu nyní figuruje deset hráčů ročníku 2000 a mladší. Všichni vykazují velký potenciál do budoucna.

Oldřich Cichoň (B)

Ač stále ještě devatenáctiletý brankář, už nyní má za sebou solidní zkušenosti s dospělým hokejem. Nejen v mládeži je velký talent, svůj um předváděl stabilně i v Sokolově mezi muži. Naskočil do čtrnácti utkání, v jedenácti případech nastoupil do zápasu jako startující gólman. Svými výkony se rekrutoval až do A-týmu Sparty, kde dostal první šanci zachytat si v extralize. V duelu proti Zlínu odchytal dvacet minut a pomohl svým spoluhráčům k vysoké výhře 10:0.

Tomáš Kulhánek (O)

Na podzim teprve dvacetiletý obránce, který se vždy dokáže zařadit ke stálicím mužstva. Do Sparty přišel před dvěma roky z Havlíčkova Brodu, kde se mu velmi dařilo. Svůj potenciál rychle naplnil i ve sparťanské mládeži. Trenéři se na něj mohou kdykoliv spolehnout, ať už působí v jakémkoliv týmu. Ve sparťanské juniorce si svým přístupem získal i přízeň svých spoluhráčů, jelikož se stal kapitánem! Velká pocta. V uplynulé sezoně to ovšem pro něj nebyl jen jediný významný moment. Trenéři sparťanského A-týmu ho v zápase proti Zlínu povolali do akce a rozhodně byl vidět. Ve statistikách má jeden plusový bod v tabulce pravdy.

Daniel Poizl (O)

Obránce, kterého si Sparta vytáhla před pár lety do své organizace. Dvacetiletý rodák z Karlových Varů má za sebou úspěšné štace v mládežnických výběrech svého mateřského klubu či ve Žďáru nad Sázavou. V minulých sezonách bylo jeho jméno skloňováno s Kadaní či Sokolovem. A v neposlední řadě patří do užšího portfolia hráčů, kteří si již zahráli v A-týmu Sparty, konkrétně v sezoně 2019/2020 i 2020/2021. Prosadí se v nabité konkurenci i nyní?

Nino Tomov (O)

Zajímavé jméno z bulharské hokejové školy. Teprve sedmnáctiletý bek, jenž začínal s hokejem v Sofii, úspěšně působil ve sparťanském dorostu. A dokonce zastával roli kapitána. Navzdory svému nízkému věku okusil v uplynulé sezoně i juniorskou soutěž. Trenéři mu dopřáli prostor v šesti zápasech, ve kterých si připsal tři asistence. A po předčasně ukončené sezoně přišla další odměna za tvrdou práci. Pozvánka do A-týmu Sparty. Dočká se brzy premiérového startu mezi dospělými?

Patrik Prymula (Ú)

Nedávno oslavil jubilejní dvacáté narozeniny. Na svůj věk má bohaté zkušenosti s dospělým hokejem. V Sokolově se mezi zkušenými hráči rozhodně neztratil, naopak. Pravidelně přispíval bodově a pro tým odvedl velký kus práce. Svůj um předváděl jak v mládeži, tak i v reprezentaci. Neustále se snažil probojovat nahoru. A v uplynulé sezoně se dočkal! V zápase 52. kola proti Mladé Boleslavi nastoupil ve čtvrté formaci vedle Davidů Vitoucha a Dvořáčka. A vzájemná spolupráce se hned osvědčila: Prymula totiž v první třetině nahrával na gól Davidu Vitouchovi.

David Vitouch (Ú)

Zřejmě zatím nejúspěšnější mládežník Sparty v současném A-týmu. V mládeži zastával spíše roli urputného bojovníka, který nikomu nedaruje nic zadarmo. Až postupem času se vypracoval do ofenzivního hráče. Snaha se mu rozhodně vyplatila. Trenéry zaujal natolik, že pravidelně dostával šanci v A-týmu. Zde naskočil do šestapadesáti duelů, ve kterých si připsal rovných deset bodů. A ještě jedna zajímavost. Vitouch svůj debut mezi dospělými okořenil gólem. Po zápase přiznal, že na svoji premiérovou trefu v dresu Sparty před slušně zaplněným publikem v O2 areně nikdy nezapomene.


Další mladíci v A-týmu

Mezi dalšími nadějnými mládežníky Sparty figurují obránce Marek Chvátal či útočníci Petr Hašek, Josef Slavíček a Jakub Konečný. Kdo z nich se probojuje do A-týmu?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek