6. 12. 2017 Šimon Tittel

Mladší dorost se kvalifikoval do play off

První část sezony zakončili mladší dorostenci Sparty výhrou nad Kladnem 3:2 po samostatných nájezdech a zajistil si postup do play off. V druhé části budou bojovat o co nejvýhodnější pozici pro vstup do vyřazovacích bojů. Dosavadní průběh sezony hodnotil hlavní trenér sparťanského týmu do 16 let TOMÁŠ HAMARA.

Pro úvodní fázi byly celky ELIOD Extraligy mladšího dorostu rozděleny do tří skupin podle geografické polohy. Sparťanští dorostenci obsadili ve skupině Západ postupovou čtvrtou pozici za vedoucí Plzní, druhým Litvínovem a Chomutovem. „První část sezony hodnotím určitě pozitivně, protože se nám podařilo dostat mezi první čtveřici, která má zaručené play off. Pro nás je to velký úspěch. Pro kluky je to odměna za práci, kterou odvádějí, a za poctivost v tréninku. Na začátku ročníku jsme s takovým výsledkem moc nepočítali,“ pochvaluje si kouč Hamara.

Samotný start ročníku se sparťanům příliš nevydařil. Po výhře nad Třemošnou 5:1 v zahajovacím zápase přišly dvě vysoké porážky – s Litvínovem 2:8 a s Plzní 1:6. K lepším výkonům nabudil Spartu až skvělý obrat duelu 6. kola proti Chomutovu. „Otočený zápas proti týmu, který patřil mezi nejsilnější celky naší skupiny, nám určitě zvedl sebevědomí,“ sděluje trenér. S Chomutovem se Sparta střetne i v druhé části sezony, dokonce hned v prvním utkání. „I druhý zápas jsme s nimi hráli velice vyrovnaně, přestože jsme nakonec body nezískali. Myslím, že to bude vyrovnané i tentokrát. V této skupině už žádný slabý soupeř není a všechno se to bude hrát nahoru dolů,“ dodává Hamara.

Triumfem nad severočeským družstvem nastartovali Pražané svou pětizápasovou vítěznou sérii. „Na naši hru se dalo dívat. Kluci do toho dávali srdíčko, bojovali, rvali se v mezích svých možností.“ Nejproduktivnějším sparťanem je obránce Marek Bláha, který v sedmnácti duelech nashromáždil 23 bodů (5+18) a v kanadském bodování celé soutěže mu patří 31. místo. Z útočníků se nejlépe vedlo Josefu Slavíčkovi s 22 body (9+13).

V nadstavbové části se Sparta utká kromě Chomutova ještě s Českými Budějovicemi, Libercem, Plzní a Litvínovem. Žádné konkrétní výsledkové mety si sparťané nekladou. „Cílem je, abychom se pořád zlepšovali, udržovali si výkonnost a pokusili se porazit Plzeň, Litvínov a podobně silné celky. Chceme si před play off zvednout sebevědomí, aby se nám do něj vstupovalo dobře,“ přeje si Hamara.

Týmy postupující do druhé fáze:

Skupina A: Plzeň (50 b.) Litvínov (43 b.), Liberec (43 b.), Chomutov (39 b.), Sparta (33 b.), Č. Budějovice (29 b.)
Skupina B: Hr. Králové (48 b.), Vítkovice (41 b.), Zlín (40 b.), Přerov (38 b.), Ml. Boleslav (38 b.), Havířov (36 b.)
Skupina C: Rytíři Kladno (29 b.), K. Vary (26 b.), Slavia (17 b.), Třemošná (13 b.), Ústí n. L. (10 b.), PZ Kladno (10 b.)
Skupina D: Kometa Brno (28 b.), Havl. Brod (24 b.), Jihlava (19 b.), Žďár n. S. (18 b.), Pardubice (17 b.), Letňany (6 b.)
Skupina E: Třinec (35 b.), Šumperk (31 b.), Technika Brno (24 b.), Warrior Brno (12 b.), Vsetín (7 b.), Poruba (6 b.)

Nadcházející utkání mladšího dorostu Sparty:

Piráti Chomutov – HC Sparta Praha (čtvrtek 7. prosince, 18.00)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Sparta Praha (sobota 9. prosince, 12.00)
HC Sparta Praha – HC Bílí Tygři Liberec (úterý 18. prosince, 17.30)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek