15. 11. 2021 HC Sparta

Na zkoušku přichází obránce Oleg Pogorišnyj

Defenzivní řady našeho týmu vyztuží 27letý ruský obránce Oleg Pogorišnyj, který přichází na měsíční zkoušku. Bývalý zadák Jugry Chanty-Mansijsk by měl dostat příležitost v sestavě Sparty v jednom z nejbližších soutěžních utkání po reprezentační pauze.

Téměř stokilový obránce Oleg Pogorišnyj v minulosti oblékal barvy Jugry Chanty-Mansijsk a Soči, za které odehrál 259 zápasů KHL s bilancí devíti gólů a devětadvaceti asistencí.

"Příchodem Olega chceme zvýšit konkurenci v obranných řadách. Právě s defenzivní fází máme problémy a věříme, že bek se zkušenostmi z KHL nám může pomoci," komentuje příchod sportovní ředitel Petr Ton.

PROFIL A STATISTIKY OLEGA POGORIŠNÉHO:

Rodák ze Surgutu v mládí nastupoval za Mamuty z Chanty-Mansijsku, načež v roce 2015 odstartoval svou kariéru v KHL v barvách prvního týmu Jugry. O tři roky později kývl na laso ze Soči, v jehož dresu nastoupil i do přípravného utkání se Spartou v Chomutově v srpnu 2019. Během svého angažmá v klubu hrajícím na břehu Černého moře nahlédl také do záložního týmu ruské reprezentace.
Sezonu 2021/2022 ale zahájil zpátky v Chanty-Mansijsku, který od sezony 2018/2019 hraje nižší VHL. V listopadu využil nabídku Sparty, kde se pokusí uspět na zkoušce.


Statistiky

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek