11. 12. 2021 Petr Pavlík

Nabitý program pokračuje, přijede Olomouc

Zpátky domů! Sparťané si před odletem na odvetné utkání Ligy mistrů střihnou ještě jeden zápas v rámci tuzemské nejvyšší soutěže, když v domácím prostředí přivítají Olomouc. Náš tým chce navázat na skvělý obrat v Hradci Králové a připsat si další tři body. Utkání startuje v neděli 12. prosince od 15.00 hodin a sledovat ho můžete v přímém přenosu na stanici Hokejka TV.

Zápasy pouze pro držitele permanentek

Na nejbližší zápasy do 26. prosince může kvůli opětovnému vyhlášení nouzového stavu kvůli epidemii COVID-19 pouze prvních 1000 přihlášených osob. Sparta se rozhodla upřednostnit ke vstupu své permanentkáře a klubové partnery. Žádáme držitele permanentek, aby si před každým zápasem zažádali o vstup na jednotlivá utkání. Postup naleznete na našich webových stránkách.

Nadále platí bezpečnostní pravidla, která umožňují vstup do areny pouze lidem s ukončeným očkováním nebo certifikátem o prodělání nemoci v posledních 180 dnech. Na zápasech budeme striktně vyžadovat dodržování bezpečnostních opatření, zejména nošení respirátorů na dýchacích cestách každého diváka. V případě nedodržení pravidel může být účastník zápasu vykázán z areny. Opatření Vlády ČR dočasně ruší sektor na stání. Kvůli omezené kapacitě se pak nepočítá se sektorem hostujících fanoušků.

Urputná bitva v Hradci se spoustou emocí

Sparťané mají za sebou velmi třaskavý duel, ve kterém změřili síly s Hradcem Králové. Náš tým v utkání s východočeským soupeřem dokázal dvakrát smazat náskok soupeře a v prodloužení vstřelit vítěznou branku. Filip Chlapík svou rozhodující trefou rozhodl o vítězství Sparty, která si přivezla z Hradce Králové cenné dva body.

“Mám rád vyhrocené zápasy. Je super, když mohu být součástí i některé šarvátky,“ pochvaloval si autor vítězné trefy Filip Chlapík. „Zápas trochu připomínal boj v play-off. Po minulém vzájemném utkání, kdy jsme vstřelili osm gólů, byl soupeř na nás nažhavený. Na ledě to bylo znát. My pro změnu potřebujeme každý bod, nejsme v jednoduché situaci. Spokojenost z tohoto zápasu není z naší strany stoprocentní. Získali jsme důležité dva body, ale rezervy určitě vnímáme,“ dodal nejproduktivnější sparťan v našem týmu.

Olomouci se nedaří, v tabulce je devátá

Hanákům se i přes relativně vydařený vstup do nového ročníku v současné době výsledkově příliš nedaří. Olomoučtí hokejisté z posledních šesti odehraných duelů zvítězili pouze jednou, když vyzráli na litvínovskou Vervu v poměru 4:3. V dosavadním utkání si Hanáci chtěli spravit chuť doma proti Boleslavi. I přes vyrovnání ve třetí třetině Bruslaři znovu odskočili do vedení, které udrželi až do závěru utkání a Olomouc prohrála po bitvě 3:4.

Osobní souboje byly velice důležité, bohužel my jsme ve většině z nich ztráceli. V důsledku toho pak přišly gólové situace. Ve třetí třetině jsme se nadechli do tlaku, srovnali jsme, ale po brance na 3:3 jsme sehráli jednu situaci naivně a hloupě. Nepomohli jsme si ani přesilovkami. Určitě jsme měli proměnit početní výhodu pět na tři ve druhé třetině, což se ale bohužel nepovedlo. Nezasloužili jsme si bodovat, natož vyhrát. Musíme si přiznat, že prožíváme špatné období,“ hledal slova po další porážce trenér Zdeněk Moták.

Vyrovnanou bitvu na Hané rozhodli domácí

Naši hokejisté změřili síly s Olomoucí v prvním vzájemném duelu této sezony koncem října a z Hané si odvezli jeden bod za prohru v samostatných nájezdech. Přitom sparťané ještě v probíhající třetí třetině vedli o tři branky, ale domácí hráči se nadechli k velkému obratu. Náš tým však nakonec neuspěl 3:4 v nájezdech. Uspějí sparťané v odvetě na domácím ledě?

Věděli jste, že…

Sparťané v posledních pěti vzájemných duelech s Olomoucí v domácím prostředí čtyřikrát zvítězili. Poslední domácí výhra Sparty nad Hanáky se datuje do března roku 2021, kdy sparťané ve čtvrtfinále play-off zvítězili 2:0.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek