26. 2. 2022 Petr Pavlík

Náročný program pokračuje proti Liberci

Vzhůru do boje! Náročný program nepolevuje a sparťané v dalším utkání změří síly v domácím prostředí s Libercem. Náš tým bude usilovat o třetí výhru v řadě, bude ve svém tažení úspěšný? Další bitva o nejlepší čtyřku startuje v neděli 27. února v 15.00 hodin, přijďte náš tým podpořit!


Vítězný závěr Holdu, dvěma góly se blýskl král Erik

Sparťané mají za sebou dvě vítězná utkání v rámci 13. ročníku Sparta vzdává hold. Naši hokejisté v prvním utkání věnované dobročinnému projektu porazili České Budějovice s čistým štítem 2:0 a v pátečním klání završili třináctý ročník tohoto tradičního projektu divokou výhrou nad Olomoucí 6:3. Dva góly obstaral švédský útočník Erik Thorell, spolehlivý výkon v modrém půlkruhu podal zkušený brankář Július Hudáček.

První jmenovaný nasbíral v aktuální sezoně už přes padesát kanadských bodů a společně s Filipem Chlapíkem se řadí vůbec k nejproduktivnějším hráčům Sparty. „Bylo to velmi náročné utkání, ale zároveň jsem si ho moc užil. Přišlo hodně diváků, byl to skvělý zápas. Atmosféra byla výborná,“ pochvaloval si autor dvou sparťanských gólů. „Je super hrát pro takovou věc. Vždycky jsem moc rád, když mohu být součástí něčeho speciálního. Celou akci jsem si moc užil,“ pokračoval na adresu tradičního projektu Sparta vzdává hold.

Liberec se zvedl, proti Plzni uspěl fotbalovým skóre

Liberečtí hokejisté se v poslední době herně výrazně zvedli a s počtem 83 bodů pokukují po nejlepší čtyřce v tabulce soutěže. Tygři mají aktuálně v zádech skvělou sérii čtyř vyhraných zápasů v řadě. Liberečtí hráči po vítězném domácím utkání s Karlovými Vary uspěli před svými tribunami také nad Plzní. Svěřenci kouče Patrika Augusty porazili svého soupeře v těsné bitvě 1:0, když vítěznou branku svého týmu obstaral v první třetině útočník Tomáš Filippi.

Vzájemné bitvy jsou vyrovnané, přesto máme navrch

Sparťané odehráli s Libercem v aktuální sezoně tři vyrovnané zápasy, ve kterých dvakrát bral výhru náš tým a jednou se z vítězného triumfu radovali Severočeši. Sparťané v prvním vzájemném klání uspěli na libereckém ledě 3:2 v samostatných nájezdech a posléze vyzráli na svého soupeře doma v poměru 4:1. V posledním setkání obou týmů se však radovala liberecká družina, která uštědřila našemu týmu porážku 3:4. Udrží sparťané kladnou bilanci s libereckým soupeřem?

Víte, že…

Pražané v posledních čtyřech vítězných duelech proti Liberci hned třikrát museli rozhodnout o svém vítězství v prodloužení či až v samostatných nájezdech! Náš tým byl všech třech případech úspěšnější, zatím poslední dovednostní disciplínu s libereckým soupeřem rozsekl kapitán Michal Řepík. Zkušený útočník v aktuální sezoně posbíral už přes dvacet gólů, bude sparťanský útočník bodovat i nyní?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek