18. 11. 2015 Jiří Liebreich

Netík: Dobrý zápas, emoce a hlavně lidi!

Souboj Sparty s Libercem sliboval parádní podívanou a výsledek stál za to. Kdo přišel, neprohloupil. Ačkoliv sparťané průběžně prohrávali 0:2 a 3:4, byli to právě oni, kdo se radoval z konečného vítězství 5:4 po nájezdech. Na první dva góly Pražanů nahrával TOMÁŠ NETÍK, který se ex post podělil o čerstvé dojmy z povedeného vítězství.

Jaký byl taktický záměr, se kterým vyrukovat na průběžně nejlepší tým ligy Liberec?
Věděli jsme, že hrajou dobrý hokej. Začátek ligy je stihl v opravdu dobrý formě. Myslím si ale, že nás taky, takže jsem čekal pěkný, hodně bruslivý zápas. To se potvrdilo, chtěli jsme hrát aktivně a dohrávat každý souboj.

Tomáš Netík

Po bezbrankové zahřívací první třetině přišly dva rychle inkasované góly na 0:2, čím to, že si tým zachoval tak klidný přístup?
To se stane. Během dvou střídání jsme to holt měli 0:2. Bylo tam důležité, že jsme se rychle vrátili a dali na 1:2. Myslím si, že nás ten špatný vstup do třetiny nijak nepoznamenal. Pořád jsme měli nějakých 38 minut… Takže jsme to rychle otočili.

Na první dva góly jste nahrával, pak přišel obrat gólem na 3:2. Užíval jste si nastolenou parádní atmosféru v hale?
Jasně! Podařilo se nám dát gól z přesilovky, rychle to pak bylo 2:2. Krátce nato jsme se dostali do vedení, zápas se úplně otočil. Bylo to dobrý dneska – byly tam emoce, lidi byli dobří, tým pracoval jeden pro druhého. Do příštích zápasů to s námi vypadá dobře.

Tým obstál i v další těžké zkoušce, ve třetí třetině soupeř otočil během půl minuty na 3:4. Čím to, že se opět podařilo srovnat a nepanikařit, nechybovat?
To můžu jedině kvitovat. Ten tým se vždycky zvedne. Tentokrát to byl zápas plný obratů, nakonec zasloužená remíza. Liberec dal dva góly z přesilovky, nás to ale nepoložilo, dál jsme se koncentrovali. To bylo důležité. Naše vyrovnání bylo zasloužené.

Na 4:4 srovnal Robert Sabolič, jak se vám pozdávala jeho trefa?
Trefil to výborně, byl to těžký, skákavý puk. Robert ukázal, že je ve velké pohodě a že to tam prostě sází… Trefil to z jedničky pod víko, nádherný!

V nájezdech jste dostal dvakrát šanci, štěstí stálo při brankáři soupeře. Můžete situace popsat?
Při prvním nájezdu jsem udělal všechno tak, jak jsem chtěl. Dal jsem tyčku, bohužel, to se ale stane. Na druhý pokus mi puk sjel z čepele. Je to škoda, na druhou stranu jsme ale vyhráli, takže mě to nemrzí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek