12. 1. 2016 Robin Mana

Netík: Je to úleva, po gólu to ze mě spadlo

Naposledy se mu podařilo skórovat v listopadu na ledě Plzně, na vstřelenou branku čekal kapitán TOMÁŠ NETÍK celkem dvanáct zápasů. Třináctka se tedy v jeho případě ukázala být šťasným číslem, když ve druhé třetině v přesilové hře strhl vedení na stranu svého týmu. "To jsem snad nikdy nezažil, je to velká úleva," zhodnotil po zápase s Třincem protržení střelecké smůly.

Tomáši, asi vám spadl velký kámen ze srdce, když to po téměř dvou měsících konečně gólově vyšlo...
Je to velká úleva. Bohužel se potýkám s takovou zvláštní sezonou, byl jsem zraněný a dlouhou jsem nebyl ready. Pak jsem zase netrefoval prázdné branky a to vám do té hlavy vleze hodně. Tohle jsem snad nikdy nezažil. Zejména v posledních zápasech tam těch šancí bylo fakt hodně a já to nedával...

Trefa asi potěší o to víc, že přišla ve vítězném zápase...
Samozřejmě. Já si tady nechci na druhou stranu hrát na to, že potřebuju dávat buhví kolik gólů. My jsme ty zápasy vyhrávali, o to to pro mě bylo snažší, že moje branky tolik nechyběly. Pochopitelně jde vždycky o to vyhrát a dneska to tam Sabo fouknul chvíli před koncem, což bylo asi to nejlepší, co mohlo přijít.

Tomáš Netík

Zkoušel jste v tom mezičase kdy se střelecky nedařilo něco měnit?
Všechno jsem měnil, komplet všechno. Od hokejek počínaje, až po určité změny v tréninku. Taková šňůra asi potká za kariéru každého a já doufám, že už se to nebude v mém případě opakovat, bylo to vážně těžké.

Měl jste tam ještě další šance, trefil jste tyčku, dá se tedy říci, že byl dnešní zápas pro vás tím dosud nejlepším?
To jsou spojité nádoby. Každý hráč vám řekne, že když dáte ten gól, ohromně vás to povzbudí. Naskočil jsem pak do první lajny a cítil jsem se výborně. Nevím, jestli to byl nejlepší zápas, ale po dnešku to ze mě spadlo. Vím, co umím a musím to jen víc prodat.

Pomůže týmu po nedělní prohře takhle vybojovaný úspěch a návrat na druhé místo?
V tabulce je to narvané a každý zápas je to jinak. My musíme sbírat co nejvíc bodů a dokopat to do nejlepší možné pozice v play off. Jestli jsme teď druzí nebo třetí, to nějak zvlášť neřešíme.

Celkově jsou to asi dost psychicky vypjaté zápasy, už poněkolikáté jste museli obracet nepříznivý výsledek...
Když inkasujete první je to samozřejmě nepříjemné, ale díváme se na to spíš obráceně. Je skvělé, že ty zápasy dokážeme otáčet.

Odehráli jste pět zápasů v deseti dnech, to už je řádná porce. Jste teď rádi za delší zápasové volno? Další zápas hrajete až v neděli...
Volno se určitě hodí, těch náročných zápasů bylo za sebou opravdu celkem dost. Myslím ale, že k regeneraci bude stačit den a pak se musíme dobře připravit na Pardubice.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli