25. 11. 2017 Petr Pavlík

Opět venku! Bude Sparta loupit i v Chomutově?

V pátek se sparťanům zadařilo na ledě Mladé Boleslavi a nyní chtějí navázat další výhrou. Jejich překážkou v cestě za vítězstvím budou chomutovští Piráti, kteří aktuálně neprožívají povedené období. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky totiž z posledních patnácti duelů jen dvakrát odešli jako vítěz. Dokáží Pražané oloupit Piráty, nebo se Chomutovští před vlastním publikem vyhecují k lepším výkonům? Úvodní buly je naplánováno v SD ARÉNĚ na 18.00 hodin!

Chomutov se trápí, v zádech má šest porážek v řadě

Chomutovští zažili skvělý vstup do sezony a předčili očekávání mnohých expertů či fanoušků. O tom není pochyb. Nyní se však karta obrátila a parta kolem Michala Vondrky nejprve vypadla z pozic zaručující play off a poté spadla až na třinácté místo extraligové tabulky. Právě kapitán Vondrka vládne chomutovské produktivitě a je bezesporu hlavním lídrem celého týmu.

60
Tolik gólů nastříleli Chomutovští ve svých čtyřiadvaceti utkáních, a navíc se řadí mezi vůbec nejúdernější ofenzivy celé ligy.

Plnohodnotné vítězství chomutovští fanoušci pamatují přibližně před měsícem. Chomutov hostil na svém ledě Pardubice, které přemohl svou trefou, kdo jiný než právě Michal Vondrka. Následovala však další černá série, kterou Piráti chtěli ukončit v pátečním utkání proti Třinci. Gólová smršť hostí v první třetině jednoznačně určila ráz celého utkání, což se později ukázalo jako rozhodující.

V dalším průběhu utkání Chomutovští museli dohánět citelnou ztrátu, kterou už smazat nedokázali. Trefy Valacha a Vondrky ve třetím dějství nic neřešily a Piráti padli poměrem 3:5. "Začátek byl z naší strany hodně špatný. Poté jsme už neměli co ztratit, začali jsme napadat a tlačit. Pořád jsme však tahali za kratší konec, hlavně jsme si to pokazili v samém začátku," smutnil po další chomutovské porážce Ivan Huml.


CHOMUTOV VS. SPARTA ŘEČÍ ČÍSEL


Proti Severočechům sparťané zabodovali, výhru vystřelil Smejkal

Svůj první vzájemný souboj s Chomutovem si Sparta může úspěšně odškrtnout. Chomutovská družina musela cestovat do hlavního města, kam přijela poměrně dobře naladěná. V utkání šli jako první do vedení hosté zásluhou Vondrky, sparťané však urputně bojovali a v 53. minutě zařídil tři body útočník Jiří Smejkal. Pražané tímto zápasem vyhráli potřetí v řadě, tentokrát 3:2.


Sestavy z posledního zápasu:

Piráti Chomutov: Laco (11. Lukeš) – Mrázek, Valach, Dlapa, Flemming, Grman, Slovák, Chalupa – Vondrka, Huml, Tomica – Lauko, Růžička, Koblasa – Sklenář, Skokan, Poletín – Tomeček, Šťovíček, Havel.

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Dvořák – Říčka, Vrána (A), Kudrna – Jarůšek, Hlinka (C), Reichenberg – Kumstát (A), Pech, Forman – Smejkal, Černoch, Uher.

FOTO: www.piratichomutov.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek