4. 11. 2016 Petr Pavlík

Patrik Prymula: Tým táhne za jeden provaz!

Všechna říjnová utkání mládežníků Sparty jsou za námi a před trenéry těchto kategorií již podruhé vyvstal nelehký úkol zvolit Hráče měsíce akademie HC Sparta Praha. Za měsíc říjen byl zvolen PATRIK PRYMULA, útočník mladšího dorostu. Tento teprve patnáctiletý forward, který vykrývá prostor svými fyzickými přednostmi, jelikož měří úctyhodných 195 cm, zaznamenal v aktuálním ročníku ELIOD Extraligy ve čtrnácti odehraných zápasech čtrnáct branek a dvacet asistencí.

Patriku, kdy jste poprvé okusil ledovou plochu a kdo vás k hokeji přivedl?

Poprvé jsem se na brusle postavil ve třech letech v Pardubicích. K hokeji mne přivedla babička, které jsem za toto rozhodnutí vděčný.

Na sobě nosíte dres se sedmičkou na zádech. Vybral jste si tuto číslici proto, jelikož právě toto číslo symbolizuje zdary a štěstí?

Vybral jsem si ji proto, že jsem narozen 17. 7. 2001. Zpočátku jsem si chtěl vzít sedmnáctku, ale ta byla zabraná, tak jsem si zvolil sedmičku.

Nejlepší střelci

  • 1. Marcel Čížek 18 gólů
  • 2. Patrik Prymula 14 gólů
  • 3. Ondřej Pšenička 12 gólů

V aktuálním ročníku se dvaačtyřiceti body vévodíte tabulce západní skupiny. Myslíte, že tým je v tuto chvíli nasměrován tou správnou cestou k obhájení mistrovského titulu?

Ano, máme výbornou partu skvělých a odhodlaných hráčů, připravených se o titul poprat.

Navíc v dosavadním posledním zápase se vám povedlo skolit karlovarskou Energii, které jste nasázeli pět gólů, čímž byla dosáhnuta hranice sto vstřelených zásahů. Čím si vysvětlujete, že je tým tak mimořádně produktivní?

Tým táhne za jeden provaz, hrajeme kombinační hokej. Z toho pak šance pramení samy.

Vy osobně hrajete v lajně po boku Marcela Čížka společně s Erikem Čermákem. Jak si s nimi na ledě rozumíte? Prozradíte fanouškům, jestli u gólových radostí převládá většinou vaše souhra nebo improvizace?

S kluky si rozumíme parádně na ledě i mimo něj. Sehraní samozřejmě jsme, ale převládá u nás spíše improvizace.

Sparťanský mladší dorost vede trenér Jaroslav Nedvěd. Co je Vaší nejoblíbenější disciplínou během tréninku?

Přesilovky, bago, nacvičování situací.

4
Sparťanský útočník Patrik Prymula nasbíral v dosavadních čtrnácti duelech pouhé čtyři trestné minuty.

Před sezonou se zde sešla dobrá parta, v čem se nejvíce hecujete? Máte před zápasy nějaké společné válečné porady, jak vyzrát na soupeře?

Po rozcvičce si zařveme náš pokřik "This is Sparta!" a pustíme hudbu. Poté k nám přijdou trenéři a řeknou nám pokyny na zápas.

Kustodi vám určitě připravují hodně zeleniny a ovoce, což patří do běžné stravy hokejistů. Co máte nejraději vy? Máte raději, když si během volna můžete „pošmáknout na guláši“ nebo jste ten typ, který stále dodržuje zdravý životní styl?

Během zápasu mne osvěží třeba jablko nebo pomeranč. Co se týče volna, si samozřejmě rád dám i svíčkovou s knedlíkem, ale jinak se snažím zdravou stravu dodržovat.

Jako hokejista musíte skloubit spoustu věcí najednou. Stíhat školu, tréninky a především zápasy. Dá se to vůbec všechno zvládnout?

Je to obtížné, ale tréninky jsou obvykle až večer, takže stíhat to není problém.

Když celý mančaft jede na venkovní zápas, co všechno se musí připravit na cestu? Máte vzhledem k odjezdu nějak poupravený časový plán oproti domácím střetnutím?

Sbalíme si hokejovou výstroj, naložíme ji do autobusu a vyrazíme. Po příjezdu na stadion probíhá všechno jako obvykle.

Patrik Prymula

Přijedete na místo utkání, máte čas s kluky na krátkou procházku městem, kde právě hrajete? Jsou v týmu na programu nějaké oblíbené hry před zápasem?

Většinou přijedeme asi hodinu a čtvrt před zápasem. Na procházky po městě není čas, ale na míčovou hru si vždy chvilku najdeme.

Jste typ útočníka, který spíše nahrává spoluhráčům, nebo se snaží vsítit gól?

Když je potřeba nahrát, nahraju, když je potřeba vystřelit, vystřelím. Podle dané situace na ledě.

Vzhledem k tomu, že hrajete svá domácí utkání v holešovické Tipsport areně, která prožila nespočet významných hokejových akcí, jak se vám v tomto sparťanském stánku hraje? Uvědomujete si, že právě na tomto ledě bruslila řada slavných borců včetně sparťanských legend?

V této hale se mi hraje výborně. Že tu hrálo nespočet skvělých hráčů, to na paměti samozřejmě mám. Je to skvělý pocit, ale na tréninku nebo v zápase na to nemyslím.

Tradičním zvykem Jaromíra Jágra bylo v reprezentaci pomodlení se před každým nadcházejícím kláním. Když právě vás osobně čeká důležitý zápas, nosíte při sobě nějaký talisman pro štěstí nebo dodržujete nějaký rituál?

Mým jediným "rituálem" je, že si zavazuji nejdříve levou brusli, a až potom pravou, ale nevím, jestli se tohle dá považovat za rituál.

Kdo vám v hokeji nejvíce radí a podporuje vás?

V hokeji mne podporuje celá rodina, ale nejvíce mi toho po zápase vytýká táta.

Jaké máte svoje osobní cíle do dalšího průběhu hráčské kariéry? Čeho byste chtěl v hokeji dosáhnout?

Chtěl bych okusit NHL, asi jako každý kluk v mém věku a zahrát si v týmu Tampa Bay Lightning.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila