28. 1. 2021 Petr Pavlík

Pauza je u konce, Sparta hostí Plzeň

Sparťané se vrací do boje, jelikož v pátek od 18 hodin před kamerami O2 TV Sport změří síly s Plzní! Náš tým bude v třaskavém utkání proti Škodovce zároveň bojovat o čtvrtou výhru v řadě. Podaří se sparťanům navýšit svůj náskok na čele tabulky?

Řepíkův gól zajistil výhru v prodloužení

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače mají za sebou velmi povedený víkend! Sparťané zvítězili v utkání na ledě Komety 4:2 a před přestávkou si vyšlápli na Mladou Boleslav. Pražané si vypracovali dvoubrankový náskok, který sice později ztratili, ale o výhře 3:2 v prodloužení rozhodl svou trefou útočník Michal Řepík.

Sparťanský kapitán proti Bruslařům zároveň zaokrouhlil svůj gólový příspěvek na rovných dvacet, čímž si upevnil svoji pozici na čele bodování sparťanských střelců! „Přesilovky nám teď klapou, celkově na nich průběžně pracujeme. Za dva body jsme samozřejmě moc rádi,“ komentoval spokojeně zkušený tahoun.

Plzeň získala cenné posily a míří vzhůru

Západočeši zapomněli na nevydařené období a v posledních zápasech vybojovali devět bodů! Vítězná série Plzně započala duelem proti Hradci Králové, kterému svěřenci Ladislava Čiháka nastříleli pět branek a vyhráli 5:3. Následně porazili také Olomouc a svoji formu si přenesli do utkání s Energií. Západočeské derby přineslo pouze dvě branky do sítě Varů, přičemž první gól plzeňských hráčů obstaral benjamínek Sebastián Malát.

Stejně jako ostatní týmy v extralize, i vedení Plzně se poohlíží před přestupovou uzávěrkou na hráčském trhu. V uplynulých hodinách plzeňská kabina přivítala novice Alberta Michnáče spolu s Martinem Dočekalem. První jmenovaný za sebou zanechal svoje působení v Českých Budějovicích, Dočekal pro změnu přišel výměnou za Davida Stacha z Vítkovic. Pro sparťanského odchovance Michnáče je plzeňská štace již čtvrtým angažmá v tuzemské nejvyšší soutěži. Kdy se talentovaný forvard poprvé objeví mezi konkurencí v sestavě indiánů?

Šikovný hokejista absolvoval se svým novým týmem úvodní tréninkovou jednotku a zároveň nevyloučil, že v dresu Škodovky by mohl naskočit už v pátečním duelu proti Spartě. Jestli nastoupím už v pátek, budu se ohromně těšit! Na Spartě i proti ní hraju rád. Jestli dostanu šanci, udělám sto procent, abych důvěru splatil,“ nechal se slyšet mladý útočník, jenž v aktuální sezoně odehrál čtyřiadvacet duelů v extralize.

Ve vzájemných duelech má navrch Plzeň

Pražané narazili na plzeňský výběr v aktuální sezoně zatím třikrát, do konce základní části zbývá sehrát mezi těmito soupeři už jen jediný duel! V prvním kole byli šťastnější Plzeňští, kteří uštědřili našemu týmu porážku 3:5. Druhý vzájemný duel v Praze byl na góly skromnější, i přesto však znovu zvítězili hráči ze západočeské metropole, jelikož náš tým prohrál 1:3. Až na třetí pokus se radovali sparťané, když zvítězili vysoko 6:2.

Číslo zápasu:

9

Naši hokejisté výhrou nad Mladou Boleslaví bodovali už podeváté v řadě a okupují průběžné první místo v tabulce soutěže. Prodlouží sparťané v domácím utkání proti Plzni svoji bodovou šňůru?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek