24. 8. 2020 Daniel Ryl

Pech: Čtvrtfinále je stále otevřené

Útočník Lukáš Pech byl po pondělním čtvrtfinále Generali Česká Cupu na ledě Liberce zklamaný. Nemrzela ho jen porážka 2:4, ale také špatný výkon v první polovině zápasu. „Odehráli jsme dvě rozdílné poloviny. Můžeme být spokojeni jen s druhou polovinou zápasu,“ mrzelo zkušeného útočníka, který však věří, že v domácí odvetě v Holešovicích sparťané manko smažou a postoupí.

Proč se z Liberce vracíme s porážkou 2:4?
Měli jsme zbytečný respekt a špatný vstup do utkání. Myslím si, že jsme odehráli dvě rozdílné poloviny. I proto jsme prohráli. Byli jsme strašně odcouvaný, dávali jsme Liberci moc prostoru a byli jsme nedůrazní. Ke všemu jsme špatně napadali, protože napadal jeden a čtyři koukali. Od druhé poloviny zápasu jsme se zlepšili, byli jsme důraznější a vytvářeli si šance. Ve druhé třetině jsme měli několik příležitostí, ale bohužel jsme nedali góly.

Třetí třetina už byla z naší strany mnohem lepší, souhlasíš?
Ve třetí třetině se vývoj zápasu otočil. Začali jsme ji, jak jsme skončili druhou. Dvěma góly jsme korigovali stav, měli jsme několik dalších šancí na vyrovnání. S druhou polovinou zápasu můžeme být spokojeni, ale hraje se šedesát minut, takže v celkovém kontextu je porážka neúspěch. Ve středu nás čeká šedesát minut doma, kde se může stát cokoliv, takže čtvrtfinále je stále otevřené.

41
Sparta vyslala na ledě Liberce celkem 41 střel na branku, ale jistého brankáře Jaroslava Pavelku překonala jen dvakrát. Gólově prosadili Jan Buchtele a Marek Kvapil, který dal první gól ve Spartě.

Byli jste i díky svým šancím ve druhé třetině odhodlanější, že ve třetí třetině střelecké trápení prolomíte?
Jasně! Musíme ale říct, že i Liberec měl spoustu šancí. Machy vychytal asi pět gólů, kdy to v brankovišti lítalo všude kolem něho. Bohužel jsme si při jedné příležitosti vyhodili puk z odkryté branky sami, což se stane, ale pak jsme se na druhou stranu šťastně dostali do zápasu. Byli jsme v tu chvíli lepším týmem, měli jsme další příležitosti a gól visel na vlásku.

Mrzí čtvrtý inkasovaný gól o to víc?
Každý gól bolí. Je velká škoda, že jsme ho dostali. Musíme se podívat, co se před ním stalo. Tlačili jsme se do branky, najednou vypadl puk a Vlach jel sám na branku.

První gól ve Spartě vstřelil Marek Kvapil, alespoň to potěší, je to tak?
V kabině jsme se o Kvápovi vůbec nebavili. Měl to těžké, protože celou sezonu nehrál. Marodil také v přípravě a nastoupil teprve do druhého zápasu. Kvápa je šikovný hráč, výborně čte hru a je výborný v přesilovkách, takže se do toho určitě ještě dostane.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek