11. 1. 2019 Jakub Borovský

Pech: Pozitivní fanoušci nás drží nad vodou

Proti Zlínu odehráli svěřenci Uweho Kruppa velmi dobrý zápas a po výhře 3:2 slaví druhé tříbodové vítězství za sebou. Jednou brankou se na výsledku podílel také LUKÁŠ PECH. "Nebyl to asi žádný super hokej, ale podali jsme bojovný výkon, od toho se musíme odrazit," říká útočník, který před zápasem převzal dres za 800 zápasů odehraných v Tipsort extralize.

Lukáši, jaké bylo utkání proti Zlínu?
Bylo to těžké utkání s vítězným koncem, o to je to cennější a sladší. Ale výhra se nerodila lehce. Měli jsme skvělý vstup do utkání, po výborné první třetině jsme vedli 2:0, ani ta druhá nebyla špatná. I když jsme udělali nějaké chyby a pustili je například ve třech proti jednomu. Naštěstí to Machy velmi dobře chytil.

Co jste si řekli před třetí třetinou, do které jste šli s jednobrankovým náskokem?
Že musíme hrát hlavně v klidu. Už se nám stalo několikrát, že jsme vedli a nakonec to ztratili. To jsme nechtěli dopustit. Oni museli dotahovat, šance byly na obou stranách, Zlín jich na konci měl více, protože jsme byli zatažení. Nechávali jsme jim střední pásmo, mohli pak lépe rozehrávat, z čehož pramenily některé naše chyby. V oslabení jsme bohužel inkasovali a pak to jeden z hráčů měl mezi kruhy nalité, ale střílel vedle. Štěstí stálo při nás. Nebyl to asi žádný super hokej, podali jsme bojovný výkon, od toho se musíme odrazit.

Doma se vám v této sezoně příliš nedařilo. V čem bylo utkání se Zlínem jiné?
V posledních dvou zápasech nám konečně vyšla první třetina, i proto jsme vyhráli. Navíc jsme se koncentrovali celých šedesát minut. Vždycky jsme doma prohrávali. Jakmile nám utečou o dva, tři góly, je velmi těžké utkání otočit. A nám se to stávalo často. Tentokrát to naštěstí bylo jinak.

Zlínu patřilo jedenácté místo. Byl pro vás tento duel důležitý i v tomto ohledu?
Na tabulku nekoukám. Do utkání jdu s tím, že chci vyhrát a je mi jedno, jestli jsou první, jedenáctí nebo třináctí. Měli jsme před sebou těžké utkání, když tu hráli poprvé, tak nás překvapili a tuším, že jsme prohráli 2:5. Hrají nepříjemný, bruslivý hokej. Zvládli jsme to, bojovali jsme.

Premiéru zažil útočník Kevin Klíma a hned skóroval. Co říkáte na jeho výkon?
Snažím se sledovat hlavně sebe. Ale dal gól, trefil to dobře. Myslím, že gólman zaspal, byl to laciný gól. Pro nás ale velmi důležité. Je skvělé, že se Kevin zapsal ve Spartě takovým způsobem.

Vy jste skóroval v první třetině. Jak k té situaci došlo?
Rousíno mi to výborně sklepl, jeli jsme dva na jednoho. Bek na mě vystartoval, tak jsem to žabkou nahodil. Kuma byl před bránou,  ale sjelo mu to. Já čekal, jestli se puk neodrazí a naštěstí to tam padlo. Gól nás uklidnil a hrálo se mnohem lépe.

Přestože se vám nedařilo, tak dnes dorazilo téměř osm tisíc fanoušků. Co byste jim vzkázal?
Potřebujeme každého diváka a každého fanouška. Aby přišel fandit a byl pozitivní. Ani nám nedělá radost, že doma prohráváme a necháváme tu body. Potřebujeme, aby nás v důležitých chvílích podporovali a drželi nad vodou. Doufejme, že se jim odvděčíme lepšími výsledky a výkony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila