7. 3. 2018 HC Sparta

Pech: Prohráváme, ale ještě jsme neprohráli

Ani ve druhém utkání předkola Generali play off TELH nedokázali sparťanští hokejisté na ledě Liberce zvítězit a do Prahy odjíždí za stavu 0:2 na zápasy. Ve druhém duelu navíc předvedli špatný výkon, když poprvé vystřelili až po necelých šestadvaceti minutách hry. „Dneska jsme byli hrozný,“ hlesl po utkání útočník LUKÁŠ PECH, jenž v závěru zápasu mírnil porážku 1:4 proměněným nájezdem. Zkušený útočník ale věří, že jeho tým v pátečním duelu na domácím ledě zvítězí a nastartuje se k obratu v sérii, která se hraje na tři vítězné zápasy.

..:: ONLINE PRODEJ VSTUPENEK NA 3. UTKÁNÍ PŘEDKOLA PLAY OFF :..

Lukáši, co se dělo po utkání v kabině? Panovalo spíše zklamání, nebo naštvání na předvedený výkon?
Spíš naštvání, protože jsme odevzdali špatný výkon. Co říct… Nevystřelili jsme za celou první třetinu a Liberec byl ve všech aspektech lepší, zasloužil si vyhrát.

Čím to, že vás soupeř oproti včerejšku výrazně přehrál?
Málo pohybu, špatně jsme se nabízeli a byli jsme nedůrazní. Liberec nás přejel.

Byl v utkání nějaký zlomový moment, nebo jste tahali za kratší konec po celé utkání?
Měli jsme ve druhé třetině pětiminutovku, kdy jsme konečně vystřelili na branku a nějaká šance tam byla. Bohužel přišlo oslabení, to se stává. Oni to sehráli do prázdné branky, nevím, jestli se štěstím, a tím nám odskočili. Pak jsme dostali na 3:0, a tím se zápas zlomil.

121

V utkání padlo i díky bitkám 121 trestných minut. Celkem 85 minut obdrželi hokejisté Sparty.

První střelu na branku jste měli až v 26. minutě. Pamatujete podobný zápas?
Ne, asi nepamatuju. To je ale důsledek naší hry. Musíme se tlačit víc do branky, spíš být u sebe a víc bojovat o puk a neztrácet ho. Musíme být silní na puku, my jsme hrozně slabí. Oni to sice dobře přečíslují, ale my si s tím musíme umět poradit.

Znovu jste inkasovali dva góly v oslabení, o kterém včera mluvil už Petr Vrána. Právě to vás sráží a stojí zbytečně moc sil?
Samozřejmě asi jo, ale není to jenom v disciplíně, ale spíš v hokeji, který hrajeme. Dneska jsme byli hrozný. Máme před sebou další zápas a máme nůž na krku, ale to jsme měli i v základní části, kdy jsme museli vyhrát poslední zápasy a zvládli jsme to. Pevně věřím, že je zvládneme i teď.

Ve třetí třetině jste přidali v soubojích a vyvolali i bitky. Může to být cesta, jak se nastartovat?
Čím jiným se nastartovat, než tímhle. Kluci se výborně poprali a bitky vyhráli. Liberec se pak zatáhl a my jsme nějaké šance měli. Třetí třetina byla z naší strany asi nejlepší.

Neměly ty bitky ale přijít přece jen dřív? Třeba v první a druhé třetině, kde jste se trápili?
Nemyslím si, že bychom byli ve druhé třetině odevzdaní. Prvních pět minut jsme u nich začali trochu rotovat, měli jsme nějaké šance, ale dostali jsme gól, vzápětí druhý a zápas se otočil.

Co tedy do pátečního zápasu změnit?
Musíme být silnější na puku a dobře si najíždět. Prostě dodržovat taktické věci, které neděláme. Jsme v soubojích druzí a o krok nebo dokonce o dva pozadu. Nejsme na pozicích, na kterých bychom měli být, ani nevyjíždíme pořádně s pukem z pásma. Všechno tohle musíme zlepšit, je to celé o pohybu a umět zareagovat na jejich hru. Také se musíme soustředit na tu vlastní, špatně vyhodnocujeme některé situace a jsou z toho hrozné minely.

Pořád je o co hrát. Máte síly na zvrat?
Proč bychom neměli? My prohráváme, ale ještě jsme neprohráli. Máme před sebou páteční zápas a věřím, že i sobotní, takže budeme bojovat. A určitě lépe než dnes.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek