5. 4. 2019 HC Sparta

Pět hráčů prodloužilo smlouvy ve Spartě

Po konci sezony došlo k prodloužení smluv několika hráčů A-týmu. Sportovní oddělení pracuje na posílení týmu, informace o nově příchozích hráčích je však možné zveřejnit až po 30. dubnu, kdy hokejistům končí jejich stávající smlouvy. 

Novou smlouvu podepsal produktivní obránce JEREMIE BLAIN. Kanadský bek byl v sezoně třetím nejproduktivnějším hráčem Sparty, když si připsal dvanáct gólů a šestnáct asistencí. „Naplnil očekávání, která jsme do něj před sezonou vkládali. I proto jsme si jej pojistili i pro následující sezonu. Věříme, že bude pilířem naší obrany,“ uvádí sportovní manažer Michal Broš.

Nadále bude v týmu pokračovat také slovenský útočník ANDREJ KUDRNA. Také on patřil v uplynulé sezoně k nejproduktivnějším hráčům kádru. „V poslední sezoně střídal období dobrých výkonů s těmi slabšími. Očekáváme od něj, že jako jeden ze služebně nejstarších hráčů převezme roli jednoho z lídrů týmu a bude jedním z ofenzivních tahounů,“ zní z vedení sportovního úseku klubu.

V týmu se osvědčil i nadějný, teprve jednadvacetiletý útočník KEVIN KLÍMA, který do Sparty přišel v průběhu sezony na začátku ledna a bude v rudém dresu pokračovat i v následujícím ligovém ročníku. „Měl vynikající začátek a slabší konec. Dokázal ale pozvednout jeden útok a vytvořit s Lukášem Rouskem nebezpečnou dvojici. Vidíme v něm velký potenciál do budoucna,“ konstatuje sportovně-technický manažer Tomáš Vrábel.  

Vedení klubu se rozhodlo uplatnit opci u lotyšského forvarda ROBERTSE BUKARTSE, který přišel do Sparty v průběhu sezony z Třince. „Měli jsme opci do konce března, kdy jsme se museli rozhodnout, zda u nás bude pokračovat,“ vysvětluje Michal Broš. „Po jednáních a úpravě podmínek se obě strany dohodly o dalším pokračování ve Spartě, na kterém měl hráč i klub zájem. Věříme, že po sezoně útlumu a aklimatizace v našem klubu Roberts naváže na vynikající výkony z předchozích sezon,“ uvádí vedení sportovního managementu klubu.

I nadále se bude moct Sparta spolehnout na zkušené a kvalitní brankářské duo. Vedle Matěje Machovského bude v brance také JAKUB SEDLÁČEK. „Spolupráce brankářů fungovala a jsme přesvědčení, že jsme našli opravdu spolehlivou a stabilní brankářskou dvojici,“ dodává Michal Broš.

Vedení Sparty se už v průběhu sezony dohodlo na prodloužení smlouvy s talentovaným útočníkem LUKÁŠEM ROUSKEM do konce dubna 2021. „Neváhali jsme využít opce a s Lukášem prodloužit smlouvu. Je to mladý nadějný hráč, který se neustále zlepšuje a může se stát důležitou součástí Sparty," uvedl tehdy sportovní manažer Michal Broš.

O další dva roky prodloužil kontrakt se Spartou také nejproduktivnější hráč týmu LUKÁŠ PECH a zkušený obránce a kapitán JAN PISKÁČEK. „Oba jsou zkušení hráči, které v našem mladém týmu potřebujeme. Mají navíc velice silný vztah ke Spartě a neschází jim výkonnost. To jsou aspekty, na jejichž základech jsme měli zájem s nimi prodloužit smlouvy,“ uvedl Broš.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek