18. 5. 2017 Jakub Borovský

Petr Vrána: Sezona to byla náročná

​Poslední utkání v sezoně 2016/2017 má PETR VRÁNA za sebou. Národní tým skončil na mistrovství světa již ve čtvrtfinále, když za šedesát minut nevstřelil Rusku jediný gól. Po porážce 0:3 nebudou Češi, stejně jako loni, bojovat o medaile. "Je to neúspěch. Produktivita nebyla dobrá, když nedáme gól, nemůžeme vyhrát," zhodnotil sparťanský útočník po utkání.

Vstup do utkání měli svěřenci trenéra Josefa Jandače povedený a ruské obraně dělali velké problémy, gól se ale českým reprezentantům vstřelit nepodařilo. "Aktivitu jsme na začátku měli dobrou, řekli jsme, že si to musíme pohlídat. V turnaji jsme začátky dobré neměli, dneska se nám to sice podařilo, bohužel ale bez gólové tečky," mrzelo Vránu.

Místo gólu do brány Vasilevského se tak chvěla síť za Francouzem. V první třetině hned dvakrát. "Rusové dali na začátku dva góly a dělali to, co potřebovali. Možná pod tíhou tlaku jsme nehráli, co jsme chtěli, a zápas jsme nezvládli. Oni mají dost kvalitní tým, který si takové vedení umí pohlídat. Když navíc nedáme ani gól, nemůžeme vyhrát," ví hráč pražské Sparty. 

Nepříznivý průběh nebylo nereálné zvrátit. Čeští hokejisté ale nedokázali ruského gólmana překonat ani jednou. Ve třetí třetině navíc osud party okolo kapitána Jakuba Voráčka zpečetil Panarin a potvrdil konec Čechů na MS. "Hlavní důvod prohry byl, že Rusové dali tři góly a my žádný. Člověk vždycky věří, že to jde otočit. S Finy jsme to také dokázali a i oni mají kvalitní tým. Bohužel ale dneska produktivita i přes nějaké šance nebyla ideální. Jsme zklamaní."

Stejně jako minulý rok tak Češi nepřešli čtvrtfinále, které bývá hranicí mezi radostí a smutkem. "Když nejste v semifinále, je to samozřejmě neúspěch. Ale už samotná cesta do čtvrtfinále je v téhle době velmi těžká, je to hodně vyrovnané. Odmakali jsme to, ale bohužel to je o jednom zápasu a my ho nezvládli, jak jsme si představovali," přiznal český útočník, který většinu zápasů odehrál po boku Michalů Řepíka a Birnera. 

Vrána má za sebou náročnou sezonu, kdy nastoupil za Spartu v extralize i Lize mistrů, hrál za národní tým na Euro Hockey Tour a nyní odehrál všechny zápasy na světovém šampionátu, kde českému týmu pomohl dvěma body za gól a asistenci. "Sezona byla hodně náročná a teď mě čeká určitě odpočinek. Trochu se musím dát dohromady. Pauzu opravdu potřebuji, speciálně po dnešku toho mám plné zuby," těší se Vrána na zasloužené volno, po kterém opět naskočí do přípravy se Spartou. 

FOTO: Michal Eger / eSports.cz; ČSLH

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek