4. 2. 2019 Marek Táborský

Piskáček a Pech prodloužili smlouvy

Dva z tradičních lídrů sparťanské kabiny prodloužili smlouvy o další dva roky. Jan Piskáček a Lukáš Pech jsou se Spartou spjatí už několik let. Obránce a současný kapitán hraje v týmu už šestou sezonu, stejně jako náš aktuálně nejproduktivnější forvard.

Oba zkušení borci se tak přidali k talentovanému Lukáši Rouskovi, který v lednu rovněž podepsal prodloužení smlouvy o dva roky. „Lukáš Pech a Honza Piskáček jsou zkušení hráči, které v našem mladém týmu potřebujeme. Mají navíc velice silný vztah ke Spartě a neschází jim výkonnost. To jsou aspekty, na jejichž základech jsme měli zájem s nimi prodloužit smlouvy,“ uvádí sportovní manažer Michal Broš.

Jednání nebyla příliš dlouhá. „Jsem moc rád, že jsme se dohodli a že hráči měli zájem nadále pokračovat ve Spartě a dosáhnout s ní očekávaného úspěchu,“ věří Broš.

Na konci ledna se zároveň uzavřelo přestupní okno. Klub se v něm snažil být aktivní, nakonec ale zůstal aktuální kádr beze změny. „Situaci na hráčském trhu jsme sledovali každou minutu a měli zájem přivést šikovného centra, který by nám tvořil hru. Varianty se objevovaly, ale buď z toho druhý tým couvnul, nebo jsme my nebyli o změně stoprocentně přesvědčení,“ vysvětluje Broš. 

Není ale třeba se obávat, že by kádr trpěl příkladně nedostatkem centrů. „V naší sestavě je řada hráčů, kteří nastupovali na křídle, ale zároveň měli schopnosti nebo zkušenosti nastupovat ve středu útoku. Důkazem je Kevin Klíma, který na křídlech s Lukášem Rouskem a Jiřím Smejkalem vytvořil nejnebezpečnějších útok posledních dvou zápasů. A to Kevin hrál do té doby na křídle,“ připomíná Tomáš Vrábel, analytik a sportovně-technický manažer klubu.. „Jako největším posílením se zatím ukázal větší herní prostor pro Lukáše Rouska a jeho útok,“ dodává Broš. Na Lukáše Rouska sportovní manažer uplatnil opci už na začátku ledna, tudíž má mladý útočník smlouvu ve Spartě až do 30.4.2021.

V závěru sezony se může Sparta navíc obrátit na několik hráčů z 1. ligy, které má k dispozici na střídavé starty. „Důležité je, že jde o hráče, kteří mají solidní výkonnost i vztah ke Spartě. Pokud to okolnosti umožní, můžou nám pomoct,“ konstatuje Michal Broš. Jedná se o tyto hráče: 

Brankář: Jakub Neužil, obránci: Martin Jandus, Radek Jeřábek, útočníci: Lukáš Žalčík, Tomáš Jandus, David Dvořáček, Martin Novák a Zdeněk Doležal. 

Sportovní manažer zároveň okomentoval výkony dvou posledních posil A-týmu. V něm už se stihl adaptovat lotyšský reprezentant Roberts Bukarts, který si v posledních dvou zápasech připsal dvě asistence. „Roberts je hráč, který rád hraje s pukem a zbytečně se ho nezbavuje. Tento element do naší hry jednoznačně vnesl. Na druhou stranu jsme ho přiváděli i s očekáváním, že nám pomůže produktivitou. Do šancí se dosud dostával, takže věříme, že je přetaví i v důležité body,“ doufá Broš.

93,81
Procentuální úspěšnost zákroků Jakuba Sedláčka ve Spartě.

O něco déle je v týmu brankář Jakub Sedláček, který se v pátek vyznamenal čistým kontem proti Vítkovicím a ani v dalších zápasech si nevedl vůbec zle. „Zatím splnil to, proč k nám přicházel. Když chytal, podal parádní výkon,“ chválí manažer.

Velkým tématem se rovněž v posledních dnech stala přítomnost Jaroslava Hlinky, hrající klubové legendy, na trénincích A-týmu. „Zatím s námi trénuje. A to, jestli vůbec nastoupí, se ukáže až časem. Je to záležitost jeho samotného a samozřejmě trenérů. Nicméně už jeho samotná účast na trénincích je vnímáni jak námi, tak hráči pozitivně. Jeho pohled a zkušenosti nás mohou posunout,“ dodává Michal Broš.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila