25. 7. 2018 HC Sparta

Pojišťovna Merkur na Letní hokejové škole HCS

Na Letní hokejovou školu HCS dorazili i zástupci pojišťovny Merkur Versicherung, nového hlavního partnera klubu. Ten si pro děti přichystal speciální testy rovnováhy a rychlosti. A také aktivitu, ve které se spojily sport a zdravý životní styl! Děti si totiž na speciálním kole mohly šlapáním připravit lahodný smoothie nápoj.


Účastníky Letní hokejové školy čekala čtyři různá stanoviště, na kterých byli formou hry testováni. Na prvním z nich si na Challenge disku vyzkoušeli test rovnováhy. Nestabilní balanční podložka spojená s aplikací na tabletu poté analyzovala jejich schopnosti udržet rovnováhu.

Na dalším stanovišti si děti vyzkoušely test rychlosti na zařízení s názvem Talent Diagnose System. Jejich cílem bylo pokusit se v časovém úseku šesti sekund o co nejvyšší počet kontaktů nohou s podložkou. Systém poté analyzoval informace o koordinaci a rychlosti svalů na nohou. Na stejném přístroji si děti vyzkoušely svou rychlost a reakce i u stlačování čtyř desek (dvou na nohy a dvou na ruce) podle pokynů na obrazovce.

Poslední aktivitou bylo stanoviště Smoothie Bike, kde si účastníci Letní hokejové školy prostřednictvím originálního kola napojeného na mixér "vyšlapaly" svůj vlastní smoothie nápoj.

Všechny aktivity si během své návštěvy v Litoměřicích samozřejmě vyzkoušeli i hráči sparťanského A-týmu!


Rozsáhlou fotogalerii z Letní hokejové školy najdete na sparťanském webu v sekci Fotogalerie i na oficiálním Facebooku klubu.


 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek