29. 3. 2016 Robin Mana

Polášek: Bylo to špatné, ale musíme jít dál

Vstup do semifinálových bojů se Spartě nevydařil. Svěřenci kouče Josefa Jandače prohrávali po první třetině o tři branky a i když dokázali v průběhu zápasu gólově reagovat, soupeř nakonec svůj náskok dokázal ještě zvýraznit a ujal se v semifinálové sérii vedení 1:0. Nepovedený zápas se Západočechy hodnotil střelec druhé sparťanské branky, obránce ADAM POLÁŠEK.

Adame, jak vůbec zhodnotit dnešní zápas? Z pohledu diváka to totiž vypadalo, že vás hosté převyšovali úplně ve všem...
Dneska to bylo špatné uplně ve všem. Plzeň byla lepší v bruslení, v dohrávání osobních soubojů, ve střelbě. Krok jsme s nimi dokázali držet asi deset patnáct minut ve druhé třetině. Tohle ale v play off rozhodně nestačí.

Adam Polášek

Jak moc mrzí, že mužstvo nepodrželo ani jednoho z gólmanů? Protože to jsou zpravidla v play off klíčoví muži...
Je nám to samozřejmě líto. Na druhou stranu, kluci moc dobře vědí, že takové věci se prostě stávají. Nám se to utkání nepovedlo po všech stránkách, nepodpořili jsme gólmany a tudíž se zápas nevyvedl ani jim.

Rozhodlo především to, že jste měli problém ubránit soupeřovy přesilovky?
Oni to mají vynikající, hráli to skvěle už z Olomoucí a teď znovu. V play off musíte trestat každé vyloučení, jsou to rozhodující momenty. Plzeň má na to skvělé hráče a my jim hlavně nesmíme ve středu dát vůbec příležitost, aby si přesilovku mohli zahrát.

Trochu to možná připomíná druhé čtvrtfinále se Zlínem. Vnímáte tu podobnost, měli jste to nějak v hlavě?
Minule to bylo po druhém zápase, takže jsme měli ty dva dny na regeneraci a vyčištění hlav. Teď je zápas už zítra, takže my se budeme snažit na to rychle zapomenout a zítra, až se přijde ráno na trénink, bude to za námi a půjdeme do nového zápasu. Musíme jít dál.

A dá se vůbec takhle rychle něco změnit? Přece jen se hraje znovu za necelých čtyřiadvacet hodin...
Nejde ani tak o to, něco měnit. Spíš se musíme vrátit ke hře, kterou jsme praktikovali minulé zápasy. Být aktivnější, rychle přistupovat k soupeři, důrazněji dohrávat souboje a tlačit se do branky. I dnes padlo z tohoto prostoru hodně branek.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek