16. 1. 2022 Daniel Ryl

Polášek: Chyběl nám gól z přesilovky

Virózou osekaný kádr odjel do Liberce, kde jsme rychle prohrávali o tři góly, ale ztrátu už jsme smazat nedokázali. "Jeden gól z přesilovky by nám pomohl. Oddechli bychom si a dal by nám vítr do plachet," mrzelo obránce ADAMA POLÁŠKA, který vstřelil druhý gól a na ledě strávil dlouhých čtyřiadvacet minut.

Jak moc klíčový byl nepovedený začátek zápasu, kdy jsme dostali tři góly?
Celý zápas jsme si tím pokazili. První střela přišla až v páté minutě, což je hrozně pozdě. Pak jsme nakasovali tři góly po našich chybách a od té doby jsme tahali za kratší konec. Na konci první třetiny jsme se zvedli, druhá byla oukej, ale když začne zápas z naší strany nějak vypadat, dostaneme po naší chybě čtvrtý gól.

Bylo rozhodující, že jsme třeba po snížení na 2:3 nevyrovnali z přesilovky?
Bylo, určitě. I když zápas vypadal, jak vypadal, dotáhli jsme ho na rozdíl jedné branky. Jeden gól z přesilovky by nám pomohl. Oddechli bychom si a dal by nám vítr do plachet.

Jak moc se projevila viróza, která týmem řádí?
Je to vidět hodně. Sestavu máme slátanou ze všeho, co máme, ale tým není špatný. Když se podíváte, máme kvalitní tým. Záleží, jak se k tomu postavíme.

Utkání jsme navíc dohrávali bez Tomáše Pavelky, beci byli hodně vytížení. Pamatuješ podobně náročné utkání?
Musím říct, že co se týče naší obrany ve Spartě, takhle to jede poslední tři měsíce. Měníme hráče za hráče. Jakmile se někdo vrátí, druhý den se objeví někdo, kdo hrát nemůže. Látáme to, jak se jenom dá. Bohužel se to dneska sešlo, že jsme měli šest obránců a jeden vypadl.

Na ledě jsi strávil čtyřiadvacet minut, jak ses cítil?
Já se cítil dobře, rád hraju hodně. Síly ale rychle dochází, a když do toho potřebujete kopnout, tolik sil už nemáte.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek