22. 12. 2019 Petr Pavlík

Polášek: Skvělý zápas, hráli jsme šedesát minut

Utkání s Třincem nabídlo několik zajímavých momentů. Naši hokejisté před slušně zaplněnými tribunami vyzráli nad slezským soupeřem potřetí v této sezoně a dokráčeli k cenné výhře. U domácí výhry byl také obránce ADAM POLÁŠEK, který byl v utkání hodně vidět. "V prvních dvou třech střídáních jsme nastolili tón, kterým jsme chtěli udávat tempo hry. Šlapali jsme celých šedesát minut," pochvaluje si sparťanský vousáč v obraně.

Zápas s Třincem nabídl pěknou podívanou. Vyšlo vám vše podle představ?
Z naší strany to byl super zápas. Už od začátku bylo na nás vidět, že do zápasu chceme vlétnout. Na rozdíl od předchozího zápasu se nám podařil vstup. V prvních dvou třech střídáních jsme nastolili tón, kterým jsme chtěli udávat tempo hry. Šlapali jsme celých šedesát minut.

Přišlo mi, že jsme celý zápas byli lepším týmem a nepouštěli soupeře do akcí…
Taky si myslím. Hlavní bylo to, že od nás byla na ledě vidět chuť a hlad po vítězství. Vytvořili jsme si v průběhu zápasu několik dobrých šancí a snažili jsme se soupeře co nejvíc přehrávat.

První třetinu jsme vyhráli pouze o gól. Myslíš, že jich mělo padnout víc?
Asi ano. Šance jsme na to rozhodně měli, bohužel jsme je ale neproměnili, to bylo klíčové. Na druhou stranu oni také měli několik akcí, kdy mohli dát gól. Něco jim tam určitě mohlo spadnout. Navíc nás celý zápas držel Machy, který podal skvělý výkon. Zase tak jednoduché to nebylo. Byli jsme o trochu lepší a jsme rádi, že jsme zápas zvládli a že máme další body.

1
Obránce Adam Polášek si v zápase proti Třinci připsal na své konto jednu přihrávku.

Po soupeřově vyrovnání se nám podařilo rychle odpovědět. Byl tohle klíčový moment?
Samozřejmě. Každý tým nakopne, když se soupeři dá hned gól. Vždycky to tak je. V momentě, kdy tým v krátkém sledu opět odskočí, zvedne se a začne hrát zase svoji hru. Tohle by si přál asi každý tým, když se podaří hned vzápětí skórovat a zase být ve vedení. Nám to pomohlo.

Ve třetí třetině Třinec snížil na rozdíl jednoho gólu. Hrálo se pak o něco hůř?
Každého gólu je škoda. Byl to takový gól, při němž nikdo z nás neudělal až tak moc velkou chybu. Takové góly občas padají a každý tým ho někdy dostane. Nám se to stalo teď. Zbytečně jsme jim možná dali šanci vrátit se do zápasu, ale nebylo to nic, co bychom si nemohli pohlídat.

V závěru se rozproudily emoce na obou stranách. Bylo těžké udržet chladnou hlavu?
Bylo moc důležité, že jsme se nenechali nějakým způsobem rozhodit. V minulosti jsme měli pár zápasů, kdy jsme závěry příliš moc nezvládli, ale teď se nám to už daří. Hodně se změnilo, v kabině jsme si společně s trenéry k tomu něco řekli. Víme přesně, co máme na ledě hrát a aby se nám pravidelně dařilo dotáhnout zápasy do úspěšného konce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek