29. 9. 2020 Daniel Ryl, Marek Táborský

Posila z NHL! Spartě vypomůže Filip Chlapík

Naše mužstvo posiluje řady o dalšího sparťana! Do klubu se vrací mladý útočník FILIP CHLAPÍK, který působil poslední tři sezony v NHL, kde oblékal barvy Ottawy. Vicemistr světa do 18 let nastoupí už v úterním utkání na ledě Liberce.

O příchod posily z NHL sparťanští trenéři hodně stáli, což platí také o zájmu Filipa Chlapíka. Poctivý pracant a šikovný centr přichází do Sparty bez nároku na finanční odměnu, aby sparťanům pomohl nastartovat nový ročník a zabojoval o smlouvu v NHL. Se Spartou se prozatím dohodl na měsíční výpomoci, s týmem trénoval celý uplynulý týden.

"Jeho hlavní charakteristika mluví za sebe - je to sparťan hrající v NHL. Navíc stále mladý kluk. Po odchodu Marka Kvapila se nám v útoku uvolnilo místo, Filip může zvýšit konkurenci v elitních formacích," říká o třiadvacetiletém centrovi sportovní ředitel Petr Ton.

Jak už bylo řečeno, držitel 31 startů v uplynulé sezoně NHL nebude zátěží pro klubový rozpočet. "Hraje zadarmo, chce se ukázat našim fanouškům. Je moc rád za šanci a za to, že se může připravovat se Spartou a pomoci týmu," dodává Ton. Filip Chlapík se představí ve sparťanském dresu poprvé již v úterním utkání proti Liberci.

PROFIL FILIPA CHLAPÍKA:

Filip Chlapík začínal s hokejem ve Slavii, odkud se přes Letňany a Liberec dostal do dorostu Sparty. V holešovickém klubu se potkal se svým starším bratrem Adamem, kterého už brzy přerostl. Mladší z bratrů zamířil v roce 2014 do kanadské QMJHL, což bylo zlomové rozhodnutí jeho kariéry.

Výborná první sezona se 75 body v 64 zápasech mu na draftu NHL vynesla zájem Ottawy, která si českého mladíka vybrala ve druhém kole jako 48. hráče v pořadí. Mládežnický reprezentant strávil v juniorské soutěži další dvě sezony, než přišel další krok vzhůru. Filip Chlapík se přesunul na farmu, kde působil tři sezony.

Už v té premiérové si připsal celkem dvacet startů v NHL, které během tří let rozšířil na celkových 56 zápasů s bilancí pěti gólů a šesti asistencí. Poctivý pracant a šikovný centr pendloval mezi farmou a prvním týmem, kde mu v létě 2020 skončila smlouva. Vzhledem ke koronavirové epidemii a posunu startu NHL se mladý útočník na podzim vrátil do Prahy, aby si připsal první extraligový start za Spartu a pomohl nastartovat sezonu 2020/2021.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek