14. 12. 2021 Daniel Ryl

Předvedli jsme hokej, jaký chceme hrát

Doháněli třígólové manko, prohrávali, ale nevzdali se. "Po posledních porážkách jsme se semkli jako tým a nic nevzdáme do poslední minuty. Musíme si to přenést i do extraligy," pochvaloval si po utkání v Rögle dvougólový Filip Chlapík. I přes výhru 3:1 cesta Ligou mistrů končí, ale naše mužstvo předvedlo proti lídrovi švédské ligy solidní výkon.

Naše vítězství a návrat do zápasu je i přes vyřazení velkým povzbuzením, že ano?
Určitě. Povzbudily nás předešlé prohry, protože jsme se semkli jako tým a nic nevzdáme do poslední minuty. Formič udělal nádhernou akci, kterou nám pomohl zpátky do zápasu. Věděli jsme, že existuje šanci a dva góly nás přiblížily. Škoda, kdyby se hrálo ještě minutu navíc, mohli jsme třeba přidat i čtvrtý gól.

Jak se podepsala absence tří klíčových hráčů Michala Řepíka, Romana Horáka a Vladimíra Sobotky?
Oni taky neměli nějaké hráče, takže je to jedno. Všichni známe kvalitu Rögle, ale měli jsme sestavu, jakou jsme měli. Asi málokdo čekal, že bychom dokázali porazit první tým švédské ligy. Část zápasu jsme byli lepším týmem, kluci ze Sokolova odehráli super zápas. I Prymič, který se vrátil po zranění, hrál skvěle.

Mrzí o to víc vysoká porážka z Prahy?
Série se hraje na dva zápasy, v Praze jsme si ji pokazili. Dohánět tři góly proti takovému týmu a ještě bez nejlepších kluků je velmi těžké. Určitě se rozhodlo v Holešovicích.

I přes vyřazení se po utkání z kabiny ozval potlesk. Co jste si řekli?
Spokojeni být nemůžeme, protože jsme vypadli, ale v závěru jsme předváděli hokej, jaký chceme hrát. Dokázali jsme si, že umíme být lepší než první tým švédské ligy, ale musíme si to přenést i do extraligy. Byla to spíš motivační řeč, abychom v tom pokračovali i v domácí soutěži.

Prospěje vám reprezentační pauza?
Odpočineme si, protože někteří kluci si potřebují orazit. Určitě je to pozitivní, myslím si, že si můžeme vzít jen pozitiva a musíme takhle hrát každý další zápas.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek