25. 10. 2018 HC Sparta

Proběhla členská schůze HC Sparta Praha z.s.

V úvodu října proběhla ve VIP Premium prostoru v Tipsport areně členská schůze HC Sparta Praha zapsaný spolek. Přítomni byli trenéři mládežnických kategorií Sparty a jako host předseda představenstva HC Sparta Praha a.s. Petr Bříza.

V úvodu členské schůze seznámil Pavel Geffert, předseda výboru spolku, účastníky s informacemi o aktuálním stavu členské základny HC Sparta Praha z.s., předpokládaném rozpočtu mládeže pro sezonu 2018/2019 a o zásadách GDPR. Následovala přednáška šéftrenéra mládeže Jana Tlačila o metodice tréninku a výchovy v HC Sparta Praha z.s. V závěrečné diskusi se projednávala následující témata, na které klub zareagoval. Nyní vám předkládáme souhrn řešení.

"Sparta byla v minulých letech hned dvakrát vyhlášená nejlepší Akademií ČSLH a akciová společnost dlouhodobě investuje nemalé části do činnosti spolku, kvalitních mládežnických trenérů, sportovní infrastruktury a vlastní výchovy hráčů. Ačkoliv působíme v hale postavené v roce 1962, tak se právem řadíme ke špičkám mezi českými kluby," těší Pavla Gefferta, předsedu výboru spolku.


Režim veřejného parkoviště pro rodiče hráčů

Jedním z témat bylo řešení provozu parkoviště pro rodiče hráčů, kteří své děti vozí na tréninky. Již v minulé sezoně mohli rodiče na 15 minut vjet na parkoviště zdarma, a využít tak možnosti vyložit a naložit hráče. Tato možnost dále trvá, proto rodiče prosíme, aby neblokovali při čekání na děti výjezd z VIP parkoviště u hotelu Expo. Tento prostor je monitorován a v případě porušování zákazu parkování tento prostor podléhá zásahům městské policie.

HC Sparta Praha a.s. a HC Sparta Praha z.s. se dohodly rozšířit nabídku parkování pro rodiče. Pravidla parkování pro sezonu 2018/2019 jsou následující:

  • Dvě parkovací karty - rodiče hráčů si mohou nově pořídit až dvě parkovací karty na jednoho hráče, a vozit ho tak na trénink dvěma různými auty
  • 15 minut zdarma - pro vjezd a výjezd na vyložení a naložení hráče
  • Karta přednabitá na částku od 500 Kč s tarifem 30 Kč / hodina - Platí na jednu sezonu, tedy od 1. 9. do 30. 4. následujícího roku. Kartu lze nabít pouze na uvedenou částku prostřednictvím automatické pokladny umístěné u vjezdu na parkoviště. Na jednoho hráče lze pořídit až dvě karty!
  • Neomezená sezonní karta přednabitá na 10 000 Kč - Platí na jednu sezonu, tedy od 1. 9. do 30. 4. následujícího roku. Kartu lze nabít pouze na uvedenou částku prostřednictvím automatické pokladny umístěné u vjezdu na parkoviště. Na jednoho hráče lze pořídit až dvě karty! Pozor, karta neplatí v době pořádání kulturních akcí v Tipsport areně. Pro sezonu 2018/2019 platí karta od 1. 11. do 30. 4. a vzhledem ke kratší době platnosti ji lze přednabít na poníženou částku 8 000 Kč!

V případě zájmu o zakoupení parkovací karty kontaktujte hlavního trenéra své mládežnické kategorie. Podrobnosti včetně postupu při ztrátě karty najdete ZDE.


Zdravé svačiny od společnosti BILLA

Sparta spustila v sezoně 2018/2019 unikátní projekt zdravých svačin ve spolupráci se společností BILLA, generálním partnerem klubu! Po náročném tréninku je čas na zdravou a výživnou svačinku, proto jsou od poloviny října všem mládežnickým kategoriím Sparty před či po tréninku od klubu zdarma distribuovány zdravé svačiny v podobě celozrnných sušenek, jogurtů či ovoce.


Tréninky hráčů Akademie HCS

Kvůli školní docházce a možnosti lepší kombinace s tréninkem byl od poloviny října upraven čas začátku čtvrtečního dovednostního tréninku pro hráče Akademie, tedy kategorií dorostu a juniorů. Hráči se tak mohou stále zlepšovat. Trénink se nově koná každý čtvrtek od 7.00 do 8.00 ráno. "Tréninky Akademie mají za úkol detailně pracovat na zlepšení činností jednotlivce a zkvalitnit práci na detailech. Zejména jde o techniku bruslení, přihrávky, střelbu a timingové součinnosti. Je třeba, aby si rodiče uvědomili důležitost každého tréninku pro výkonnostní růst každého hráče," přibližuje šéftrenér mládeže Jan Tlačil.

Navíc s dorostenci a juniory pracují hned dva kondiční trenéři. "V dorosteneckém a juniorském věku se setkávají chlapci v rozmezí od 14 do 18 let věku, a je tedy důležité u nich rozlišovat biologický a mentální věk. Proto je dělíme na skupiny, se kterými pracuji hned dva trenéři kondiční přípravy," vysvětluje Tlačil.

Sparta zároveň zajistila rodičům hráčů možnost využít mentální přípravy se sportovním psychologem. "Jedná se o program zaměřený na zvýšení sebevědomí a soustředěnosti. Zajišťuje ho sportovní psycholog pan Jiří Šimonek ze Sportmind a zahrnuje mentální analýzu, mentální trénink a samozřejmě následná doporučení pro další postup," říká šéftrenér sparťanské mládeže.

Večeře pro hráče Akademie HCS

Nutriční program je pro vývoj hráče klíčový. Pro hráče Akademie HC Sparta Praha proto klub zajistil ve všechny všední dny dodavatele čerstvých večeří za zvýhodněnou cenu. Večeře jsou dováženy hráčům přímo do Tipsport areny, aby měli hráči hned po výkonu vhodný příjem. "Na to dodat tělu živiny je bezprostředně po tréninku ideální doba. Je považovaná za nejdůležitější z hlediska příjmu energie, následné regenerace, nastartování proteosyntézy, obnovy svalového glykogenu a okamžiku, kdy lze doplnit sacharidy bez obav z nabírání podkožního tuku," upřesňuje Jan Tlačil.

Záměr zlepšení sportovní a tréninkové infrastruktury

Hokejové zázemí, to není jen ledová plocha. Klub podal na magistrát hlavního města Prahy žádost o investiční dotaci na vybudování doplňkových sportovišť v Tipsport areně. Jde o 40 metrů dlouhou vnitřní tartanovou dráhu pro trénink a rozcvičování všech mládežnických kategorií, brankářské centrum s umělým ledem a rekonstrukci posilovny s vyblokováním hodin pouze pro potřeby klubu. Dále se klub rozhodl z vlastních zdrojů rekonstruovat studovnu a klubovnu pro mládežnické hráče. Zároveň klub investoval do nákupu nových mobilních mantinelů pro utkání minihokeje a trénink všech mládežnických kategorií, které rozdělí ledovou plochu na dvě menší hřiště.

Úrazové pojištění mládežnických hráčů od společnosti Merkur

Rodiče byli na schůzi informováni také o tom, že klub dokončil kompletní administraci úrazového pojištění všech přihlášených mládežnických hráčů na základě unikátní nabídky nového hlavního partnera, pojišťovny Merkur.

Sleva na nákup výstroje Bauer od společnosti All Sports

Od léta 2018 mohou rodiče mládežnických hráčů Sparty po zaregistrování u obchodníka využít slevu od 15 % do 25 % v kamenném obchodě Bauer v Tipsport areně i na e-shopu.

Sleva v oficiálním fanshopu HC Sparta Praha

Všichni mládežničtí hráči Sparty mohou na základně předložení kopie registračního průkazu využít slevu 10 % na veškerý sortiment oficiálního fanshopu HC Sparta Praha.

Účast hráčů A-týmu na trénincích dětí

Ti nejmenší sparťánci se setkají s těmi, kteří to dotáhli až na vrchol! Po domluvě s trenéry A-týmu se hráči budou účastnit tréninků přípravky, 1. a 2. třídy, a to vždy v době reprezentačních přestávek, případně i častěji dle aktuálního rozpisu zápasů A-týmu.

Propagace žákovského hokeje při utkáních TELH

Žákovské kategorie od 1. do 6. třídy budou každá nejméně jednou za sezonu 2018/2019 prezentovány během extraligového utkání A-týmu v O2 areně prostřednictvím přestávkového miniutkání. Užijí si tak atmosféru nejmodernější areny v ČR a budou mít postaráno o motivaci k další tvrdé práci na trénincích.

Brankářské tréninky pro malé sparťany

Od poloviny října je na tréninku druhé třídy pravidelně jedenkrát týdně přítomen specializovaný trenér brankářů, který předává zkušenosti malým sparťanským gólmanům. Nejmenší žákovští brankáři mohou zároveň specializované tréninky brankářů mládeže.

Generální partner mládeže


Hlavní partner mládeže


Partneři mládeže




Hokejovou školu HC Sparta Praha podporuje Nadace ČEZ


Oficiální výrobce dresů

Atletico
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek