4. 12. 2015 Daniel Ryl

Procházka: Nebyli jsme důrazní v koncovce

Druhou porážku z posledních tří zápasů si připsali hokejisté Sparty na ledě Chomutova, kde vstřelili jen jednu branku a prohráli 1:3. O jediný zásah Pražanů se postaral MARTIN PROCHÁZKA, který na začátku druhé třetiny snížil, ale další trefu jeho spoluhráči nepřidali, přestože měli přesilovku pěti proti třem. „Za stavu 1:2 se musí taková šance proměňovat,“ litoval po utkání Procházka, pro kterého to byla první trefa v této sezoně, v níž naskočil do šesti duelů.

Martine, dnes to bohužel na body nestačilo. Byla porážka zasloužená?
Neřekl bych zasloužená, ale Chomutov hrál dnes výborně, zato my jsme nepředvedli optimální výkon. Čím to bylo, to netuším. Asi jsme nebyli dost důrazní v koncovce, proto jsme dali jeden gól a s tím se vyhrávat nedá.

Po vaší brance na 1:2 jste nevyužili přesilovku pěti proti třem a místo vyrovnávací branky přišel třetí gól Chomutova. Byly to zlomové momenty zápasu?
Určitě. Ta přesilovka byla klíčová. Taková šance se během zápasu často neopakuje a zejména za stavu 1:2 se musí proměňovat. Kdybychom skórovali, mohli jsme vyrovnat, ale místo toho odskočili na dva góly. Pokud bychom ten gól dali, mohlo to možná vypadat jinak.

Vy jste vstřelil první gól sezony po parádní akci Lukáše Pecha. Ten svou individuální akcí překvapil asi všechny přítomné, zaskočilo jeho řešení i vás?
Já bych hlavně řekl, že to byl jeho gól. On to udělal opravdu výborně a mě to také trochu zaskočilo. Překvapilo mě to, ale předložil mi to parádně, tak už to nebylo tak těžké.

Na lavičce Chomutova stojí Vladimír Růžička a řada jeho svěřenců pod ním působila také ve Slavii. Jde znát slávistický rukopis i na hře Pirátů?
Neřekl bych. Těch bývalých slávistů tam je hodně, nějaké slávistické pouto mezi nimi asi bude, ale že by to bylo poloviční derby, to si nemyslím. Je to prostě Chomutov.

Martin Procházka

Severočeši se hodně opírají o Romana Červenku, který si proti vám připsal dvě asistence a vládne extraligovému bodování. Stojí hra Chomutova právě na něm?
Podle mě to je vidět maximálně. On je luxusní hráč a v Chomutově to vědí. Tvoří tam většinu akcí a oni hrají všechno přes něj. Dokáže vytvářet gólové šance pro své spoluhráče a trenér nás před utkáním varoval, abychom si dali na jeho útok pozor. My jsme se snažili maximálně, ale bohužel to nestačilo.

Vy naopak o své klíčové hráče přicházíte. Zranění trápí Jaroslava Hlinku, fit není ani Daniel Přibyl a na marodce je několik dalších hráčů. Může to být v nejbližších zápasech komplikace?
Znát to je, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Podle mě máme dost silný tým na to, abychom to zvládli bez nich. Máme v týmu dost kvalitních hráčů, kteří to můžou vzít za ně. Absence takových hráčů se vždycky projeví, ale my se na to nemůžeme vymlouvat.

Více prostoru dostáváte vy mladí. Berete to jako velkou výzvu?
Samozřejmě. Já jsem dneska dostal hodně prostoru a chtěl jsem se předvést. Snažil jsem se tu šanci využít co nejvíc. Zahrát si ve Spartě v prvních třech formacích je podle mě v extralize TOP a já jsem strašně rád, že jsem tu šanci dostal. Doufám, že mi dají trenéři další.

Teď přichází období, které je v extralize považováno za klíčové. Cítíte i na hřišti, že mají zápasy větší tempo a začíná se pomalu lámat chleba?
Já pořádně nevím, protože jsem toho ještě tolik neodehrál. Určitě to je ale klíčové období a zejména pro nás to je těžké. Každý se chce na Spartu vytáhnout a porazit nás.

Další utkání bude velmi speciální. V neděli přivítáte rozjetou Mladou Boleslav a oslavíte 122 let od založení klubu....
Já si myslím, že nás to nakopne. Mělo by navíc přijít hodně fanoušků a já věřím, že budou šestým hráčem na ledě. Snad se jim odvděčíme výhrou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek