19. 8. 2021 Petr Pavlík

Prymula: Chci si vybojovat místo v áčku

Útočník PATRIK PRYMULA byl v utkání na ledě Energie jediným sparťanským střelcem, který na konci zápasu odčaroval kouzlo karlovarského brankáře. Jeho trefa tak pouze kosmeticky upravila konečné skóre. „Neodehráli jsme špatný zápas. V některých momentech jsme však udělali zbytečné chyby, díky kterým se soupeř dostal do tlaku,“ komentuje mladý útočník.

Proti Karlovým Varům jsme třetí výhru v přípravě nepřidali. Jak hodnotíš poslední přípravný zápas před startem Ligy mistrů?
Před zápasem jsme si v kabině s trenéry řekli, že musíme změnit pár věcí. Bylo potřeba se víc tlačit do branky a nenechávat soupeři moc prostoru. Chtěli jsme rychle dostávat puky ven z obranného pásma, což se nám i dařilo. V některých momentech jsme však udělali zbytečné chyby, díky kterým se soupeř dostal do tlaku. I přesto si myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Máme na čem pracovat.

V prvním střídání jsme obdrželi poměrně rychlý gól. Takový začátek na sebevědomí týmu rozhodně nepřidá, je to tak?
Inkasovali jsme bohužel hned na začátku utkání v prvním střídání, což je vždycky nepříjemné. Po psychické stránce je to pro mladší hráče o něco náročnější. Musím říct, že kluci v lajně nás mladé uklidnili a povzbudili tým směrem do dalších minut hry. Škoda, že jsme se neprosadili dříve, zápas mohl vypadat jinak. Nedá se nic dělat, musíme nadále pracovat na sto procent.

V poslední minutě utkání jsi vstřelil gól po hezké akci. Budeš si ho dlouho pamatovat?
Určitě ano, ale bohužel z naší strany ten gól nic neřešil. Soupeř si v průběhu utkání vypracoval pohodlný náskok, který se nám už nepodařilo dohnat. Při té akci jsem se snažil udržet puk na hokejce. Trenéři nám hráčům vždy říkají, abychom se nebáli hrát s pukem. Snažím se na tom postupně pracovat.

Víš už, zda nastoupíš příští týden do úvodních zápasů v Lize mistrů?
Ještě nevím. Žádné signály od trenérů zatím nemám. Mám ale radost, že jsem v přípravě dostal velkou důvěru. Trenéři mě nechali hrát v první formaci, což bylo super. Každým zápasem se snažím posouvat dopředu, abych si vybojoval místo v áčku. Uvidím, jak to dopadne.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek