27. 3. 2019 Daniel Ryl

Pšenička před Plzní: Podporu fanoušků vnímáme

Junioři Sparty pokračují v play off DHL Extraligy juniorů a už v pátek 29. března vstoupí od 17.00 hodin v holešovické Tipsport areně do semifinále proti Plzni. Mladí sparťané věří, že je přijdou podpořit také domácí fanoušci. "Na oba zápasy s Libercem přišli, za což bych jim chtěl velmi poděkovat a doufám, že na páteční zápas přijdou minimálně ve stejné, ne-li vyšším počtu," věří útočník ONDŘEJ PŠENIČKA, jenž je se čtyřmi góly nejlepším střelcem týmu a druhým nejproduktivnějším hráčem celého play off.

Čtvrtfinálová série s Libercem nabídla kvalitní hokej z obou stran. Co ji nakonec rozhodlo?
Myslím si, že rozhodla hlavně vůle. Chtěli jsme více než oni, což bylo vidět hlavně v posledním zápase.

V obou zápasech v Praze se Liberec pokaždé nepříjemně dotáhl, v prvním utkání dokonce dokázal vyrovnat. Ukázaly právě tyto chvíle vaší týmovou a psychickou sílu?
Určitě ano. Není jednoduché se dostat znovu do zápasu, když celý zápas vedete a během minuty o vedení přijdete. Myslím si, že jsme ukázali, co v nás je, a že umíme hrát pod jakýmkoliv tlakem.

V semifinále vás čeká Plzeň. Očekáváte podobné zápasy jako s Bílými Tygry?
Myslím si, že to bude podobné. Oba dva týmy mají potenciál a my k tomu musíme přistoupit úplně stejně, jako ve čtvrtfinále.

4+3
Útočník Ondřej Pšenička nasbíral ve čtvrtfinále proti Liberci sedm kanadských bodů a v bodování play off mu patří druhé místo za Patrikem Prymulou, který získal o bod více.

Můžou vás na Plzeň po taktické stránce připravit dva vítězné vzájemné zápasy z nadstavby, nebo to je spíše vzpruha pro sebevědomí?
Víme, co od nich můžeme čekat, ale to samé ví oni o nás, takže to bude pro oba týmy stejné.

Oproti Plzni máte dva dny regenerace navíc. Může se to projevit i na ledě?
Snad ano, to se uvidí v pátek. (usmívá se)

S Patrikem Prymulou (2+6) vládnete kanadskému bodování celého play off. Cítíte tím pádem o něco vyšší zodpovědnost za celý tým?
Daří se celé naší lajně. Musím vyzdvihnout i Tomáše Schwambergera (3+2) a v obraně Marka Bláhu (0+3) s Jakubem Prchalem (1+3), se kterými jsme docela sehraní. Myslím si, že je důležitý každý hráč v týmu a na všechny je nějaký tlak. Že by byl nějaký extra velký tlak na nás, to si nemyslím.

O vaše výkony se začínají zajímat i fanoušci. Vnímáte jejich zvýšený zájem a bavíte se o tom, kolik jich přijde na páteční domácí utkání?
Určitě to vnímáme! Na oba zápasy s Libercem fanoušci přišli, za což bych jim chtěl velmi poděkovat a doufám, že na páteční zápas přijdou minimálně ve stejném, ne-li vyšším počtu.

PROGRAM SEMIFINÁLE PLAY OFF DHL EXTRALIGY JUNIORŮ:

1. SEMIFINÁLE - pátek 29. BŘEZNA - HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň
2. SEMIFINÁLE - neděle 31. BŘEZNA - HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha
případné 3. SEMIFINÁLE - pondělí 1. DUBNA - HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek