14. 9. 2022 Marek Táborský

Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly

Sparta vstupuje do čtvrté sezony pod vedením generální manažerky Barbory Snopkové Haberové. Po letech strádání získal pražský klub s novým managementem dvě bronzové a jednu stříbrnou medaili. „Chceme se stále zlepšovat,“ říká před startem sezony nejvýraznější žena v českém hokeji.

Jak jsou cíle do nové sezony?
Poslední roky jsme vždy došli o kousek výš. Loni jsme skončili až ve finále, kde se nám podařilo ve všech utkáních vyprodat O2 arenu. Stále se chceme zlepšovat. Nezříkáme se role, která je pro Spartu historicky daná. Být jedním z favoritů na titul.

Do sezony vstupujete s novým generálním partnerem. Co partnerství klubu přinese?
Spolupráce se sázkovou kanceláří Fortuna nám v této složité době přináší ještě větší stabilitu. I díky tomuto spojení máme stále možnost pomýšlet na nejvyšší cíle. Fortuna je navíc velice příznivě nakloněna akcím pro fanoušky, už loni jim rozdala stovky podepsaných dresů a bavila je na doprovodných akcích. Spolupráci Sparty a Fortuny vnímám jako spojení dvou moderních a progresivních značek.


Podařilo se prodloužit spolupráci s dalšími důležitými sponzory?
Ano, za to jsem moc ráda. Velice důležitým partnerem Sparty zůstává i nadále společnost Billa, která náš klub podporovala posledních 6 sezon. Této podpory si velice vážíme a jsme moc rádi, že Billa zůstává v roli hlavního partnera našeho A-týmu a generálního partnera mládeže.

Zaplněná O2 arena musela být pro klub i vás osobně po sezonách ovlivněných pandemií velkou vzpruhou, je to tak?
Rozhodně ano. Chceme být tou nejlepší volbou, kam se jít v Praze bavit. Velký průzkum mezi fanoušky nám ukázal, že oceňují zábavu a skvělou atmosféru v hale. Letos to bude ještě větší showtime.


V extralize držíte rekord v průměrné návštěvnosti ze sezony 2019/2020, kdy na zápasy do O2 areny chodilo v průměru 10.330 fanoušků. Věříte, že se tak vysokému číslu dokážete opět přiblížit?
Je to pro nás určitě výzva. Rádi bychom se tomuto číslu nejen rádi přiblížili, ale také ho i překonali. Věřím, že pokud do sezony znovu nezasáhne pandemie, je v silách našeho klubu vlastní rekord pokořit.

Naznačila jste, že se fanoušci mohou těšit na zajímavou show. Chystáte nějaké novinky?
Ano. Ráda bych fanoušky pozvala už na první zápas 18. září, kdy v O2 areně uvidí spoustu novinek, na kterých pracoval náš tým celé léto. Všem bych doporučila, aby byli v hledišti už patnáct minut před úvodním buly, bude to stát za to. Jedna z novinek bude opravdu hodně originální, viditelná a hlavně slyšitelná. Nechte se překvapit.

Devízou Sparty jsou i speciální zápasy. Jsou na programu i letos?
Nemyslíme pouze na budoucnost, ale vážíme si úspěšné sparťanské historie. Na podzim po pěti letech opět rozšíříme Klub legend o jména pěti velkých sparťanů. Sezonou nás navíc provede jedna z největších ikon klubu, bývalý skvělý útočník a vítěz tří Stanley Cupů Jiří Hrdina. Samozřejmostí budou i zápasy věnované úspěšným projektům Sparťanská krev a Sparta vzdává hold.

Komu bude letošní ročník věnován?
Letošní sezona vycházela na hasiče, kteří si hold zaslouží složit nejen za jejich nesmírně náročnou pomoc v Českém Švýcarsku. Loni jsme v projektu Sparta vzdává hold vybrali nejvíce peněz, překonali jsme milion korun. Sparťané navíc ve velkém také darovali svou krev. Chceme pomáhat potřebným a inspirovat ostatní. I to je pro nás zcela zásadní cíl do nové sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek