2. 2. 2020 Petr Pavlík

Řepík: Dobré dva body, diváci byli skvělí

Vstřelil dva góly, byl hlavním strůjcem vítězství. Michal Řepík jako správný kapitán dovedl naše mužstvo k velmi cennému vítězství a společně se svými spoluhráči si mohl po delší době vychutnat tradiční děkovačku. „Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Nějaké chybičky tam byly, ale musím to celé hodnotit kladně. Hráli jsme aktivně, snažili jsme se hodně bruslit. Když budeme takhle pokračovat, bude to dobré,“ hodnotil utkání s Brnem.

Zápas s Brnem nám vynesl dva body. Jak bys zhodnotil utkání?
Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Nějaké chybičky tam byly, ale musím to celé hodnotit kladně. Hráli jsme aktivně, snažili jsme se hodně bruslit. Jen možná škoda toho gólu ve třetí třetině, kdy jsme soupeři povolili rychle snížit. Jinak si myslím, že to byl z naší strany dobrý zápas. Když budeme takhle pokračovat, bude to dobré. Na druhou stranu bych toto vítězství nepřeceňoval, musíme jít s pokorou dál. Musíme makat trénink od tréninku, zápas od zápasu.

Ve druhé třetině se podařilo využít přesilovou hru. Našli jste správný recept?
Snažíme se je cvičit. Poslední zápasy nám moc nešly. Jsme rádi, že se nám teď podařilo nějakou využít. Myslím si, že nám to pomůže na sebevědomí. Věřím, že přesilovky budou od nás ještě lepší a že se budeme postupně čím dál víc zlepšovat. Uvidíme, kam nás to dovede. Doufáme, že se dostaneme co nejdál, jelikož sezonu nemáme špatně rozjetou.

Mužstvo převzal trenér Miloslav Hořava. Bylo to na hře znát?
Během těch pár dní jsme si něco řekli. Tolik jsme toho nezměnili, ale více jsme zvýšili aktivitu. Dobře nás podporovali obránci. Malé chybičky tam byly, ale to je hokej. Někdy se prostě chyby stávají. Musíme se snažit bojovat jako tým a tlačit se co nejvíc do branky. Do reprezentační přestávky máme ještě jeden zápas, pak si odpočineme a dobře potrénujeme. Myslím, že se během pauzy ještě možná pár věcí změní, ale to už je samozřejmě na trenérech.

Na začátku jsme byli lepší, přesto jsme prohrávali 0:1. Jak moc to bylo frustrující?
Bylo to těžký. Když jsme ale přišli do kabiny, hodnotili jsme to kladně. V závěru třetiny nám bohužel ujeli do přečíslení, ale jinak kromě toho si myslím, že jsme byli lepší. Dařilo se nám hru kontrolovat a nepouštět soupeře do velkých šancí. Říkali jsme si, že máme ještě čtyřicet minut na to, abychom mohli zápas otočit. Nakonec se nám to podařilo a máme cennou výhru.

Pomohla vám změna trenéra i z psychologického hlediska?
Když mužstvo vymění trenéra, je to impuls. Pomohlo nám i to, že se hrál atraktivní zápas, přišlo hodně diváků, což hráče vybičuje. K tomu nový trenér. Ne, že bychom se panu Hořavovi chtěli nějak předvádět, ale tím, že jsme dostali nový impuls, byla na naší hře znát větší aktivita. Přeju si, aby se to nezastavilo pouze na jednom zápase. Musíme jít postupně k play off. Jakou budeme mít pozici, to nehraje až tak velkou roli. Je důležité, abychom se na něj pořádně připravili. Když chceme udělat nějaký úspěch, musíme zkrátka porazit každého.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek