13. 10. 2020 Petr Pavlík

Řepík: Pauza je výzva, nejdůležitější je zdraví

V utkání na ledě Litvínova vstřelil úvodní branku a po zápase se mohl společně se svými spoluhráči radovat z celkově čtvrté výhry v aktuální sezoně. „Věděli jsme, že nás čeká na nějakou dobu poslední zápas. Chtěli jsme uspět jakýmkoliv způsobem. Je dobře, že se nám podařilo před přestávkou vyhrát,“ komentuje kapitán MICHAL ŘEPÍK.

V utkání proti Litvínovu jsi zaznamenal jeden gól a asistenci. Jak sis užil zápas?
Všichni jsme moc dobře věděli, že nás čeká na nějakou dobu poslední zápas. I proto jsme do Litvínova jeli vyhrát, chtěli jsme uspět jakýmkoliv způsobem. Jsme rádi, že máme tři body. Na začátku nového ročníku se nám sice pár zápasů nepovedlo, ale nyní jsme si to částečně vynahradili a můžeme se před vynucenou pauzou trochu uklidnit.

Jak moc vás potěšila třetí výhra v řadě?
Myslím si, že jsme odehráli velice kvalitní utkání. Soupeř nehrál špatně, ale bylo chvílemi vidět, že jim trochu nejezdily nohy. Tím nechci říct, že jsme nějak dominovali. V utkání byly pasáže, ve kterých se soupeř dostal do několika dobrých šancí, které skvěle pochytal Machy. Dalo se předpokládat, že utkání pro ně nebude jednoduché. Tuším, že mají za sebou dvě karantény, situaci jim vůbec nezávidím. My jsme si podobným procesem prošli v srpnu. Ze všech týmů v extralize máme nyní snad nejvyšší počet odehraných zápasů, i když se teď nebude hrát.

V posledních duelech týmy hrály před prázdnými tribunami. Dá se v takové situaci správně naladit na průběh celého utkání?
Je to samozřejmě velmi obtížné. Vždycky jsme se museli připravit na to, že se hraje úplně bez diváků, zkrátka bez žádné atmosféry. Bylo potřeba se pořádně vyhecovat v kabině. Na druhou stranu jsme rádi, že nám bylo umožněno odehrát alespoň pár zápasů na startu nové sezony.

Uvítal bys raději stadion plný bouřlivých fanoušků?
Určitě. Raději bych si nechal nadávat v Brně, než hrát na ztichlých stadionech. Plná hala dává zápasu šťávu, bez toho to není ono. Klidně, ať si po nás fanoušci soupeře křičí, co chtějí, ale oni vlastně dávají celému zápasu ten pravý náboj, jak má být. Teď to bohužel chybělo.

Jako tým máte za sebou velmi nabitý program včetně karanténní pauzy. Nevadí vám, že vznikne další prodleva mezi zápasy?
Zápasy šly poměrně rychle za sebou, ale my jsme za to jedině rádi. Karanténu si většina klubů odbyla už v srpnu. U nás bylo klíčové to, že jsme se brzy vrátili zpět do tréninku a mohli se postupně připravovat na další zápasy. Nyní z celého rytmu vypadneme, což není jednoduché, ale nedá se nic dělat. Zdraví nás všech je na prvním místě.

Jak moc byly v srpnu vážné příznaky hráčů v kabině?
Musím zaklepat, že nemoc u kluků měla bezproblémový průběh. Někdo měl slabší horečky včetně bolení hlavy, ale dalo se to v klidu přežít. Nic extrémního to pro nás nebylo. Všichni jsme už v pořádku, škoda jen, že se nebude hrát. Nyní se musíme všichni udržet v co možná nejlepším tempu. Je to pro nás taková menší výzva.

Bude obtížené najet zpátky do zápasového rytmu?
Pro všechny z nás není aktuální situace vůbec jednoduchá. Musíme se s ní nějak vypořádat a věřím, že se vrátíme co nejdřív. Celkově u profesionálních sportovců stačí týden k tomu, aby vypadl z tréninkového tempa. V příštích dnech nebudeme moci vůbec chodit na zimák, je to složité. Snad najdeme společně s trenéry nějaké řešení, jak si vše vynahradit.

Je lepší trénovat venku než vůbec?
Samozřejmě. Pořád lepší trénovat někde v přírodě, než jenom sedět doma a válet se na gauči. Nikdo neví, jak bude pauza dlouhá. Každý týden mimo trénink je znát, profesionální sportovec hned pociťuje na sobě změnu, že je něco jinak. Chvíli poté trvá, než se dostane zpátky do tempa.

Víš, co budeš dělat v následujících dnech?
Budu co nejvíce času trávit se svojí rodinou, uvidíme, jaká budou další omezení. Čeká nás těžké období, nebudeme moci trénovat v obvyklých podmínkách, na které jsme zvyklí. Je otázka, kdy se budou bezpečnostní opatření postupně rozvolňovat, a v jakém časovém horizontu se vrátíme zpět do zápasů. Nacházíme se v těžké době, ale věřím, že společnými silami vše zvládneme a budeme se moci opět společně s našimi fanoušky radovat z hokeje tak, jak to má být.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila