19. 1. 2021 Petr Pavlík

Říčka: Změny trenérů nás nastartovaly

Útočník ROBERT ŘÍČKA byl proti Českým Budějovicím jedním ze šesti sparťanských střelců, když obstaral klíčovou branku, která ve třetí třetině poslala náš tým do vedení. „První dvě třetiny nebyly z naší strany úplně nejlepší. Bylo potřeba zlepšit agresivitu a pohyb. Jsme rádi, že se nám to podařilo a máme další vítězství,“ hodnotí úspěšný střelec.

V domácím utkání proti Českým Budějovicím se nám díky vydařené třetí třetině podařilo získat cenné tři body. Jak hodnotíš tříbodovou výhru?
První dvě třetiny nebyly z naší strany úplně nejlepší. I v minulém utkání doma proti Motoru jsme se střelecky trápili, nebylo to ono. Nyní jsme chtěli začátek utkání odehrát o něco lépe, ale bohužel hned v prvních minutách přišly dva zbytečné fauly. Přesilové hry soupeře posadily na koně, nemohli jsme se do zápasu dostat, měli jsme špatný pohyb. Náš gólman zachránil spoustu situací, které mohly skončit gólem. Až postupem času jsme přebírali zápas do svých rukou. Ve třetí třetině jsme měli velice agresivní nástup, díky kterému se nám podařilo otočit skóre utkání na svoji stranu.

Co bylo potřeba zlepšit?
Jednoznačně pohyb a agresivitu, ve které byl soupeř lepší. Nicméně bylo třeba zlepšit i spoustu dalších věcí, abychom najeli na správnou notu. Trenéři zamíchali sestavou, udělali změny, které nás nastartovaly. Nové složení nám prakticky pomohlo rozhodnout zápas. Soupeře jsme možná trochu rozhodili a sami se uklidnili. V závěru utkání jsme si výsledek už zkušeně pohlídali. Za výhru jsme moc rádi.


Třetí třetina byla z naší strany opravdu velmi vydařená.
Soupeři trošku došly síly, měli jsme více prostoru, z čehož pramenilo spoustu šancí. Góly byly pěkné, výhry si moc vážíme. Tabulka je v současné době hodně vyrovnaná, každý bod se počítá. Nyní se nám daří vyhrávat, jedeme na vítězné vlně.

V utkání proti Motoru jsi skóroval potřetí za sebou. Jak se cítíš?
V posledních zápasech mi to docela lepí, jsem rád, že to tam padá. V minulém zápase jsem měl také hodně šancí, ale bohužel jsem se neprosadil. Proti Budějovicím se pro změnu dokázala prosadit celá naše formace. Trenéři nás nejprve roztrhli, ale pak naši formaci dali k sobě zpátky. Přineslo to ovoce. Myslím si, že každý zápas si vytváříme šance a pomáháme svými góly týmu k výhrám. Navíc všechny lajny máme vyrovnané, nemusíme se spoléhat jen na jednu.

Jak se připravit na příští zápas v Brně?
Na ledě Komety jsme neodehráli špatný zápas, ale mohli jsme proměnit více přesilových her. Musíme se také vyvarovat zbytečných vyloučení, která nás stojí spoustu sil. V Brně jsme hráli poměrně nedávno, věřím, že tentokrát uspějeme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek