5. 3. 2021 Petr Pavlík

Rousek: Nejdůležitější část sezony teprve přijde

Útočník LUKÁŠ ROUSEK proti Brnu zaznamenal hned čtyři kanadské body a výraznou měrou pomohl svému týmu nejen k vítězství, ale zejména k zisku Prezidentského poháru! „Prezidentský pohár je pro nás parádní trofej, ale pořád to není ten pohár, který chceme v této sezoně získat. Ta nejdůležitější fáze teprve přijde,“ komentuje mladý forvard.

V utkání proti Brnu jsme si již s předstihem zajistili zisk Prezidentského poháru, který jsme naposledy získali v roce 2014. Jaké jsou první pocity?
Skvělé! Prezidentský pohár je pro nás parádní trofej, ale pořád to není ten pohár, který chceme v této sezoně získat. Ta nejdůležitější fáze teprve přijde. Titul je náš postupný cíl, za kterým si chceme jít od začátku sezony. V posledních zápasech jsme chtěli hrát naplno, což se nám povedlo. Za první místo v základní části jsme moc rádi.

Co bylo v utkání proti Kometě klíčové?
V první třetině se nám podařilo odskočit do dvoubrankového vedení, což bylo hrozně důležité. Vypracovali jsme si pohodlný náskok, díky kterému jsme se mohli uklidnit a hrát víc v klidu. Věděli jsme, co nás čeká. Brno má v kádru několik velmi kvalitních hokejistů. Jako tým jsme bojovali celých šedesát minut, což se na výsledku projevilo.

Podařilo se ti zaznamenat hned čtyři kanadské body. Těší tě to?
Určitě. Čtyři body jsou super, ale hlavní je to, že se nám podařilo vyhrát. Vítězství si moc vážíme, navíc máme Prezidentský pohár. Byl to den, ve kterém všechno do sebe zapadalo.

S čím půjdete do příštího utkání proti Mladé Boleslavi?
Pořád budeme chtít hrát na maximum. Čeká nás další těžká bitva, ale věřím, že pokud se budeme držet našich pokynů, máme šanci uspět. Chceme dobře zakončit základní část a dobře se naladit na blížící se play-off.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek