28. 12. 2020 Petr Pavlík

Rousek: Potřebovali jsme si spravit chuť

Vstřelil úvodní branku v první třetině a sám posléze neproměnil trestné střílení. Útočník LUKÁŠ ROUSEK byl v utkání s Vítkovicemi hodně vidět a po uplynutí základní hrací doby se mohl se svými spoluhráči radovat z druhé vzájemné výhry nad tímto soupeřem v aktuální sezoně! „Chtěli jsme rychle zapomenout na předchozí porážku v Karlových Varech. Jsme rádi, že se nám podařilo rychle se vrátit zpět na vítěznou vlnu,“ komentuje autor jedné sparťanské trefy.

Máme za sebou náročný zápas proti Vítkovicím, ve kterém jsme získali další tři body. Cítíte v kabině velkou úlevu?
Určitě. Chtěli jsme rychle zapomenout na předchozí porážku v Karlových Varech. Jsme rádi, že se nám podařilo rychle se vrátit zpět na vítěznou vlnu. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, jelikož s Vítkovicemi jsme nedávno sehráli vyrovnaný duel. Čekali jsme, že budou hrát agresivně a hodně napadat naši rozehrávku. To se potvrdilo. Myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili.

Brankář Matěj Machovský předvedl několik výborných zákroků. Co říkáš na jeho výkon?
Machy nás v zápase neskutečně podržel. V první třetině měl soupeř hodně šancí v útočném pásmu, ale díky parádním zákrokům našeho brankáře jsme zůstali ve hře. Myslím, že od druhé třetiny jsme začali lépe bruslit a více dohrávat osobní souboje. Jsem rád, že i přes snižující gól Vítkovic na začátku třetí třetiny se nám podařilo utkání dovést do vítězného konce. Spravili jsme si chuť, musíme pokračovat dál.

V první třetině jsi vstřelil krásný gól na 1:0. Věděl jsi dopředu, co uděláš?
Měl jsem dvě varianty. Původně jsem se chtěl natlačit do brankoviště podél mantinelu, ale nakonec jsem se rozhodl pro kličku a střelu z mezikruží. Jejich obránce mi dal hokejku mezi nohy, jsem rád, že i v pádu jsem dokázal zakončit a skórovat. V každém utkání se snažím odevzdat maximum a pomáhat týmu v cestě za vítězstvím.

V polovině utkání jsi neproměnil trestné střílení. Co bys zpětně udělal jinak?
Možná jsem si měl najet z druhé strany, ale bál jsem se, aby s tím jejich gólman nepočítal. Nakonec jsem se rozhodl vyzkoušet něco jiného, ale bohužel se mi nájezd moc nepovedl. Nebylo to z mojí strany úplně nejlepší řešení, ale nedá se nic dělat. Hlavní je, že góly dali jiní kluci a společnými silami jsme dokráčeli k tříbodovému vítězství.

Mrzela tě neproměněná přesilovka pěti pro třem?
Ano. Když dostaneme takovou šanci, musíme s přesilovkou naložit lépe. Naštěstí se nám podařilo vstřelit góly v dalším průběhu utkání, což bylo klíčové. Přesilové hry se snažíme na tréninku pilovat, věřím, že v dalším utkání to bude lepší.

V dalších dnech nás čeká nabitý program. Vyhovuje ti to?
Ano. Mně osobně vyhovuje, když se hraje každý druhý den. Jsem zkrátka neustále v tempu. Na druhou stranu je skvělé, že můžeme hrát. Do každého zápasu chodíme na sto procent. Snažíme šedesát minut pracovat naplno, abychom mohli pomýšlet na úspěch. Věřím, že nám to vydrží co nejdéle.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek