15. 1. 2021 Petr Pavlík

Rousek: Skvělá bojovnost vedla k úspěchu

Na ledě Litvínova nahrál na vítězný gól Michalu Řepíkovi a sám byl hodně vidět. Útočník LUKÁŠ ROUSEK nastoupil do zápasu se zlomeným nosem a celoobličejovým krytem a po zápase se mohl radovat z další tříbodové výhry. „V utkání jsme předvedli výbornou bojovnost, která nám zajistila tři body. Musíme pokračovat dál ve svých výkonech,“ apeluje šikovný útočník.

Máme za sebou vydařený zápas proti Litvínovu. Co rozhodlo?
Myslím si, že jsme v utkání předvedli výbornou bojovnost, která nám zajistila tři body. Od začátku zápasu jsme chtěli hrát dobře ze zajištěné obrany, ale bohužel i přesto se v ní našlo pár okének. Třetí třetinu jsme už odmakali společně jako tým a po zásluze jsme dokráčeli k vítězství.

Výhrou v Litvínově jsme bodovali již popáté v řadě. Jaká panuje v kabině atmosféra?
V posledních zápasech se nám dařilo, v minulém utkání jsme sice prohráli v prodloužení, ale i tak jsme předvedli slušný výkon. Do Litvínova jsme proto jeli vyhrát, jelikož jsme si chtěli spravit chuť. Naše první formace dává v sezoně hodně branek, ale není to pouze o ní. Máme čtyři vyrovnané pětky a snažíme se hrát naplno šedesát minut. První místo si zkrátka užíváme.

Ve třetí třetině jste odvedli skvělou práci v obraně. Potvrzuje to velkou sílu týmu?
Určitě. Ve druhé třetině se nám podařilo odskočit soupeři do dvoubrankového vedení, ale bohužel Litvínov stihl ještě před přestávkou snížit. Do třetí třetiny jsme šli s jasným plánem – neinkasovat a dotáhnout zápas do vítězného konce. Jsme rádi, že máme další tříbodovou výhru.


Jak moc chyběl v utkání absentující Roman Horák?
Horyna dostal od trenérů volno z rodinných důvodů, situaci chápeme. Jeho absence v utkání byla znát, přeci jen patří mezi naše nejzkušenější borce v týmu. Myslím si, že jsme ho zastoupili poměrně dobře. Je ale fakt, že Roman je špičkový útočník, kterého plnohodnotně ze dne na den nahradit nelze.

V Litvínově jsme vyhráli posedmé v řadě. Čím si to vysvětluješ?
Těžko říct, asi do Litvínova jezdíme rádi. (usmívá se) Je dobře, že jsme tu tolikrát vyhráli. Nyní se nám podařilo prodloužit vítěznou šňůru, věřím, že párkrát tu ještě uspějeme. (usmívá se)

K dalšímu utkání jedeme na led Třince. Jak se připravit?
Víme, že nás znovu nečeká nic jednoduchého. Třinec prožil ne příliš plodné období na výhry, svoji nepříznivou sérii zlomil až v dosavadním posledním kole. My se ale budeme soustředit na svůj výkon. Věřím, že vyhrajeme a udržíme první místo v tabulce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek