6. 8. 2019 Dáša Šamanová

Růžička: Děkuji fanouškům, jak mě přijali

Vítězná šňůra Sparty v tradičních pražských derby se Slavií pokračuje. Sparťané už popáté v řadě porazili v letním přípravném utkání sešívané, tentokrát jasným výsledkem 5:0. Dvěma góly zazářila nová posila Sparty, útočník VLADIMÍR RŮŽIČKA, který po utkání proti svému mateřskému klubu děkoval fanouškům za přijetí. „Je mi třicet a zažil jsem v kariéře docela hodně úspěchů i pádů a musím říct, že tohle mě hrozně mile překvapilo,“ řekl po utkání šťastný autor dvou tref.

Byl to první přípravný zápas za Spartu, a ty jsi vstřelil hned dva góly proti týmu, kde jsi hokejově vyrůstal. Je to zvláštní pocit?
Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli, protože první zápas nikdy není úplně jednoduchý. Navíc je docela teplo a led není moc komfortní. Ale samozřejmě mám radost, že mi to tam padalo.

Jaká byla souhra s dalšími novými posilami Michalem Řepíkem a Markem Kvapilem?
Furt si to sedá, ale myslím si, že to bude dobré. Všichni tři umíme docela dobře podržet puk a nahrát, dneska jsme udělali dobré věci. Furt se musíme zlepšovat, první zápas nic neznamená, je to pořád jen příprava.

Bylo pro tebe něčím speciální, že jsi nastoupil hned v prvním zápase za Spartu proti svému mateřskému týmu?
Byl jsem spíš trošku nervózní. A to hlavně proto, že to byl první zápas po letní přípravě. Všechno bolí a člověk se rozhýbává, to není moc příjemné. Ale snažil jsem se si to užít.

6 103
Na první přípravné utkání proti Slavii zavítalo do Tipsport areny skvělých 6 103 diváků, kteří vytvořili fantastickou atmosféru!

Hrál za Slavii někdo, koho si z dob svého působení tam ještě pamatuješ?
Pár kluků ve Slavii ještě znám, ale už je to hrozně dlouhá doba. Byl jsem pět let v Chomutově a teď jsem tady. A doufám, že tady budu co nejdéle. Abychom měli úspěchy a dělali Spartě jméno takové, jaké má mít, a to jak v Česku, tak i po Evropě.

Na zápas přišlo přes šest tisíc lidí, jsi s takovým počtem spokojený?
Atmosféra byla úžasná a doufám, že si to všichni užili, a to i fanoušci a hráči Slavie. Se Slavií se v extralize nepotkáme, takže mám radost, že se taková derby hrají. Je to podle mě největší derby v Česku.

Jak ti bylo, když fanoušci Sparty poprvé vykřikovali tvé jméno?
Je mi třicet a zažil jsem v kariéře docela hodně úspěchů i pádů a musím říct, že tohle mě hrozně mile překvapilo. Děkuji fanouškům za to, jak mě přijali. Ve Spartě jsem, protože věřím, že jí můžu pomoct a chci jí pomoct k úspěchům, které má mít. Potvrdilo se to, co všichni kluci říkají. Že jsou tu rádi i kvůli fanouškům. Proto musíme udělat ten výsledek, co se od nás očekává.

Po prvním tréninku jsi říkal, že jsi byl hodně dobitý a utahaný, že ti to moc nejezdilo. Jak ses cítil dnes?
Docela to šlo. Přišel jsem do Sparty na letní přípravu a měl jsem drobné zranění, takže to bylo trošku těžší. Člověk ale stejně může trénovat, jak chce, ale takovou tu hokejovou fyzičku nažene až tréninkem na ledě. Takže už se cítím líp, ale pořád se musím zlepšovat.

Jaká byla atmosféra v kabině během tak povedeného zápasu?
Docela uvolněná. Dneska jsme hráli opravdu dobře, šlo nám to, takže jsme mohli být všichni spokojení. Ale zítra nám začíná zase tvrdá práce na další zápasy.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek