28. 10. 2016 HC Sparta

Ružička dostal pokutu a odchází ze Sparty

Dostal další trest. Za zákrok z úterního utkání Tipsport extraligy proti Liberci dostal útočník Štefan Ružička nejprve trest hned na ledě na pět minut plus do konce utkání. Ve čtvrtek mu pak předseda Disciplinární komise ELH uložil trest nepodmíněného zastavení činnosti na sedm soutěžních utkání. A ještě jeden flastr přišel přímo od vedení Sparty, Ružičkovi totiž byla vyměřena vysoká pokuta. Kromě toho hráči nebude po vypršení dvouměsíčního kontraktu prodloužena smlouva a Spartu opustí.

„Akceptujeme bez výhrad trest Disciplinární komise, který byl udělen Štefanu Ružičkovi. Jednalo se o zákrok, jenž absolutně nepatří do hokeje a už vůbec ne do herního projevu Sparty,“ říká Jiří Kalous, sportovní manažer a trenér. „Zákroky ohodnocené během utkání takto vysokým trestem navíc vždy zásadním způsobem ovlivní vývoj zápasu, což nelze akceptovat.“

Kalous v této souvislosti připomíná zákrok Briana Ihnačáka z prvního kola extraligového ročníku, který byl rovněž ohodnocen vyšším trestem a následnou zápasovou stopkou pro sparťanského útočníka. „To jsou zákroky, kterými se rozhodně nechceme prezentovat, a proto je na interní klubové úrovni řešíme,“ říká kouč.

„Jsme nejvylučovanějším celkem soutěže, což je potřeba řešit, protože toto není rozhodně cesta k úspěchu. Pokud chceme být úspěšní, musíme v tomto ohledu svou hru totálně změnit,“ dodává Kalous. Sparta dosáhla již na hodnotu 300 trestných minut, což je v průměru 19 na jedno utkání. „S tímto faktem mi již došla trpělivost,“ říká rázně.

Aktuálním vyústěním nastalých okolností je tedy trest pro Štefana Ružičku za zákrok na libereckého Lukáše Vantucha. „Dostal od nás velmi citelnou finanční pokutu. Dále musím oznámit, že Štefanu Ružičkovi končí dvouměsíční kontrakt uzavřený začátkem září tohoto roku a tento kontrakt již nebude prodloužen,“ uzavírá Kalous. Ružička tedy opustí sparťanské mužstvo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek