6. 4. 2022 Petr Pavlík

Semifinále playoff pokračuje v Budějovicích!

Zpátky do akce! Sparťané pokračují v semifinálovém boji proti Českým Budějovicím, když si vezou na jich Čech cenný náskok dvou zápasů. Náš tým může už ve třetím semifinálovém duelu pomýšlet na zisk mečbolů. Další semifinálové utkání je na programu v budějovické Budvar aréně od 19.00 hodin.

Dvě domácí vítězství a vedení v sérii 2:0

Svěřenci Josefa Jandače a Miloslava Hořavy mají za sebou výborný vstup do semifinále. Naši hráči nejprve zvítězili v úvodním utkání semifinále těsně 2:1 a ve druhém pokračování série porazili soupeře z jihu Čech vysoko 5:1. Byť se na první pohled zdá zřejmé, že sparťané ve druhém utkání byli jasně lepší, Budějovičtí ztratili tempo zápasu až ve třetí třetině. I díky dvěma výhrám náš tým aktuálně vede v sérii 2:0 a na jihu Čech může teoreticky už postoupit do finále Tipsport extraligy.

SESTŘIH DRUHÉHO SEMIFINÁLE PROTI MOTORU:

Nejproduktivnějším sparťanem v play off je zatím s jedenácti body útočník David Tomášek. Kapitán Michal Řepík zaznamenal ve druhém semifinálovém duelu vůbec první branku ve vyřazovací části, když poslal svůj celek v průběhu první třetiny do jednobrankového vedení. Velkou úlohu měl zejména ve druhém utkání s Motorem obr Milan Jurčina, který zkrotil soupeřova obránce Davida Šticha.

„Je to jeho práce. Víme, že je pro soupeře vždycky nepříjemný. Ani nevím, co se tam stalo. V brankovišti byla nějaká skrumáž a já byl zrovna na ledě. Šel jsem pomoct spoluhráčům a pak jsem ho pouze chytil do kravaty a něco jsme si vyříkávali. Za nepříznivého stavu se vždycky snažíš soupeři co nejvíc znechutit hokej do dalších zápasů. Šarvátky k playoff prostě patří. My jsme celou situaci zvládli výborně, nikdo z kluků se nezranil. Jedeme dál,“ burcoval po druhém vítězství nad Motorem obránce Jurčina.

Show must go on! Tomášek v play off bodově řádí

Málokomu se v probíhajícím play off daří podobně jako Davidu Tomáškovi. Talentovaný útočník zanechal za sebou své působení v Kontinentální hokejové lize a v současné době válí za klub svého srdce. Tomášek dosud nasbíral v play off už přes deset kanadských bodů a po zásluze se vyhřívá na čele kanadského bodování v play off celé extraligy. Sparťanskému útočníkovi pomáhají ve sbírání bodů i další talentovaní hráči, například Filip Chlapík už překonal hranici osmi získaných bodů.

>>>SESTŘIH BODŮ DAVIDA TOMÁŠKA V PLAY OFF 2022<<<


Horák versus Pech: Souboj dvou lídrů v semifinále

Zajímavou sérii prožívají útočníci Roman Horák a Lukáš Pech, kteří v minulosti oblékali dres svého nynějšího soupeře. Zatímco Horák je odchovancem Českých Budějovic, Pech osm sezon sbíral kanadské body za Spartu. V semifinálové sérii nyní stojí proti sobě a Horák může být zatím spokojenější. Lukáš Pech sice v úvodním semifinálovém klání vyrovnal svou povedenou tečí na 1:1, ale Motor ani v jednom utkání v Praze nezvítězil. Horák na svou první branku v semifinále zatím čeká, nicméně zkušený harcovník už zaznamenal v průběhu série s Motorem alespoň jednu asistenci.

Sparťané prohráli s Motorem třikrát v základní části, nicméně v play off se role zatím obrátily a naši hráči jsou výsledkově lepší. „Samozřejmě je to nějaká statistika, o které víme. Play off je ale jiná liga, takže si nemyslím, že by se jednalo o aspekt, který by tvořil obraz hry. My se připravíme, o kvalitě Motoru a jeho zkušených hráčů víme, takže jdeme do semifinále s respektem, ale spoustu kvalitních zkušených hráčů máme i my. Věříme si,“ dodal před startem série zkušený Roman Horák.

>>>CELÝ ROZHOVOR SE SPARŤANSKÝM ÚTOČNÍKEM ČTĚTE ZDE<<<

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila