15. 11. 2016 Tomáš Zetek

Škarek zazářil: Neskutečně jsem si to užil!

Minulý čtvrtek oslavil sedmnácté narozeniny a tři dny poté se dozvěděl, že ho čeká extraligová premiéra ve sparťanském dresu. Takže se JAKUB ŠKAREK na úterý pečlivě nachystal. A zazářil! Připsal si osmnáct zákroků a dopomohl čistým kontem k vítězství Sparty na zlínském ledě v poměru 4:0. „Byl to pro mě obrovský zážitek a jsem rád, že jsem svým výkonem klukům pomohl k výhře. Užil jsem si to,“ rozplýval se po utkání Škarek.

Doposud odchytal v rámci nejvyšší soutěže deset utkání v jihlavském dresu při barážových bitvách. V úterý si odbyl ostrou premiéru ve Spartě. Poté, co si úspěšně vyzkoušel rudý dres v letní přípravě na Slavii, se postavil mezi tři tyče i v nejvyšší soutěži. „V neděli večer jsem se dozvěděl, že bych měl chytat úterní utkání ve Zlíně,“ popisuje Jakub Škarek. Nervozita? „Ani ne, vyrazil jsem do Prahy, absolvoval v pondělí trénink a dneska se potvrdilo, že jdu do zápasu jako číslo jedna. Soustředil jsem se na to, abych nezklamal,“ popisuje talentovaný gólman.

Sedmnáctiletý Jakub Škarek je nachystán na svou velkou sparťanskou premiéru.

Fotka zveřejněná uživatelem hcspartapraha (@hcspartapraha),

A že nezklamal, o tom nemůže být slova pochybností. Předvedl řadu jistých zákroků, zlínské střelce vymazal a po utkání mohl slavit z pozice nejlepšího hráče svého mužstva. „Je to krásný pocit, nečekal jsem, že si za Spartu opravdu zachytám,“ vypráví skromně. „Je řada hráčů, kteří mají domluvený střídavý start do extraligy a nikdy se jim nepoštěstí, že je tým povolá. Mně se to stalo, takže jsem si chtěl utkání hlavně užít a nezklamat důvěru trenérů a spoluhráčů.“

Právě vynikající práci parťáků z mužstva si Škarek rovněž mohl pochvalovat. „Všichni mi moc pomáhali, takže tím jsem měl i trochu ulehčenou práci,“ přidává svůj pohled. Ve třetí třetině pak mohl například sledovat, jak atak na jeho osobu trestá obránce Piskáček. „Zmlátil ho pěkně. Je parádní vidět, že za vámi stojí a pomáhají vám takoví hráči, jako je Hlinka, Kumstát a další,“ usmívá se brankář jinak působící v prvoligové Jihlavě. Právě vynikající a svědomitý týmový výkon byl tím, co vedle Škarkových zákroků dovedlo Spartu k naprosto zaslouženému triumfu.

18/0
Osmnáct jistých zákroků si připsal Jakub Škarek v úterním duelu na zlínském ledě. V prvním extraligovém utkání ve Spartě udržel čisté konto!

A co oslavy po úspěšné premiéře, kterou orámovalo čisté konto? „Kdepak. Hned po utkání jedu s tátou do Jihlavy a zítra musím do školy, ta je vedle hokeje taky důležitá. Kluci mají volno, protože další zápas je až v neděli, takže já mám program jasný jako každé jiné dítě v mém věku,“ vyloudí sympatický mladíček další úsměv. „Co bude dál, to se uvidí. Já jsem se soustředil na tohle utkání a chtěl jsem si ho užít a vyhrát. To se povedlo, takže mám radost.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek