21. 3. 2022 Daniel Ryl, Marek Táborský

Skvělý úvod, čtvrtfinále pokračuje v úterý!

Do čtvrtfinále s Libercem jsme vstoupili pravou nohou, když jsme Bílé Tygry předvedli reklamu na hokej a soupeře rozstříleli jednoznačně 7:0. Už v úterý 22. března od 19 hodin nás ale čeká druhé utkání, v němž budou sparťané potřebovat vaši pomoc! Vstupenky jsou stále v prodeji na sítích Ticketportal a Ticketmaster.

Zápisy do historie a jízda tahounů

Úvodní čtvrtfinále bylo v našem podání reklamou na hokej, když jsme od začátku do konce dominovali a zaslouženě zvítězili 7:0. Dvěma góly a třemi asistencemi zazářil David Tomášek, Erik Thorell měl dva plus dva a čtyři asistence si připsal Filip Chlapík.

"Nebylo na nás vůbec znát, že jsme třináct dní nehráli. Měli jsme kvalitní tréninky, výborně jsme se připravili. Máme za sebou ostré tréninky ve velkém tempu. Bylo vidět, že jsme připravení," těšilo v rozhovoru po utkání střelce vedoucí branky Miroslava Formana.

Náš tým tak zaznamenal druhou nejvyšší výhru Sparty v extraligovém play off. V roce 2002 sparťané zdolali ve třetím finále stejným výsledkem Vítkovice, zatímco o osm let dříve smetli ve čtvrtfinále Zlína dokonce 10:0. Téměř devět tisíc diváků si tak užilo bohatý doprovodný program včetně autogramiády mistrů z roku 2002.

V individuálním směru však došlo k vyrovnání klubových rekordů v jednom utkání play off. David Tomášek svými pěti body navázal nejen na Petra Hrbka, který v březnu 1992 zaznamenal hattrick a dvě přihrávky, ale také na Michala Broše, který v mistrovském play off 2002 dal gól a čtyři asistence. Filip Chlapík čtyřmi asistencemi napodobil pro změnu Richarda Žemličku (1996), Jiřího Zelenku (1997) a právě Michala Broše (2002).

SESTŘIH 1. ČTVRTFINÁLE:

Kdo na Liberec umí? Chlapík i další tahouni

Ve čtyřech zápasech sparťané nastříleli Liberci celkem čtrnáct gólů, na nichž se podílelo celkem dvacet sparťanů! Ve všech utkáních proti Bílým Tygrům pak bodoval jediný - nejproduktivnější extraligový hráč základní části Filip Chlapík. Náš lídr si proti Severočechům připsal celkem dva branky a šest asistencí!

20
V základní části bodovalo proti Liberci dvacet sparťanů, deset jich vstřelilo gól!

Třikrát pak bodovali ještě Vladimír Sobotka s bilancí 1+3 a také Roman Horák se čtyřmi přihrávkami. Do zmíněné skupiny však můžeme zařadit také Michala Řepíka, který skóroval ve dvou ze čtyř duelů, jenže si navíc připsal také rozhodující samostatný nájezd v první bitvě.

Když vezmeme střelce, dvě branky mají na kontě Miroslav Forman s Davidem Tomáškem, gólově se proti Liberci prosadili ještě Zdeněk Doležal, David Dvořáček, Adam Polášek, Jan Buchtele a Tomáš Šmerha.

Postup a klubový rekord Birnera

Liberec má za sebou těžký pětizápasový maraton v předkole play off. Severočeši začali skvěle, když si po výhrách 4:3 a 3:2 po prodloužení odvezli na jih Moravy vedení 2:0 na zápasy. Brňané se však nevzdali, urvali vítězství 4:2 a 3:2 a vrátili sérii zpátky pod Ještěd. Bílí Tygři nakonec díky dvěma trefám Michala Birnera s Janem Ordošem zvítězili jasně 6:1 a slavili postup.

„Ke zvládnutí série s Kometou nám určitě pomohla zkušenost z loňské sezóny, kde jsme byli v semifinále se Spartou jeden zápas od finále. Nakonec se to ale natáhlo až na sedm utkání a hodně kluků z letošního kádru tu situaci zažilo,“ pochvaloval si na klubovém webu dvougólový střelec Michal Birner.

Zkušený útočník v sérii proti Kometě uzmul klubový rekord ve vyřazovacích soubojích, kde nasbíral už 43 bodů za 16 branek a 27 asistencí. Má tudíž o dva body více než liberecký legendární útočník Petr Nedvěd, na jehož rekord potřeboval bývalý reprezentant padesát zápasů.

Lídr Chlapík dotáhl Spartu ke třem vítězstvím

Vzájemné bitvy patří k extraligové špičce, což se potvrdilo i v aktuálním ročníku! První bitva pod Ještědem skončila i přes dvě sparťanská vedení v nastavení, kde Michal Řepík rozhodl o triumfu 3:2 po nájezdech. Našemu týmu vyšla také odveta, ve které sice Liberec zareagoval na gól David Dvořáčka, jenže pak přišly tři trefy a sparťanské vítězství 4:1.

V lednovém utkání na severu Čech však začali lépe domácí, kteří udeřili třikrát během sedmi minut a vytvořili si slibný náskok. Sparta se sice dotáhla na rozdíl jediné trefy, ale pak udeřil Dávid Gríger, jehož gól byl vítězný a náš tým musel skousnout porážku 3:4.

Ve čtvrté bitvě už jsme se ale opět radovali mi! Necelých osm tisíc diváků v O2 areně sledovalo parádní hokej, ve kterém David Tomášek dvěma góly a asistencí přispěl k výhře 5:2. Třemi přihrávkami se na ní podílel také Filip Chlapík, jenž bodoval ve všech vzájemných duelech.

Fortuna střelnice před O2 arenou i na ledě!

Před pondělním čtvrtfinálovým duelem Sparty s Libercem čeká na všechny fanoušky zábavná fanzona! Jejím největším hitem bude velká Fortuna střelnice, kde můžete vyhrát poukázku na nákup ve sparťanském fanshopu v hodnotě 10.000 korun!

Jak Fortuna střelnice vypadá? Fanoušci se v ní po týmech snaží vstřelit co nejvíce gólů za jednu minutu. Není to ale tak jednoduché. Míč si totiž navzájem nadhazují o trampolínu a střelec musí trefit branku z voleje. V cestě navíc stojí i brankář. Více informací o Fortuna střelnici najdete na našem webu.
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek