6. 3. 2019 Martina Nová

Sledge Spartu čeká boj o bronz s Pardubicemi

Sledge hokejová Sparta se do finále nepodívá. Neprošla přes čtyřnásobného obhájce titulu ze Zlína, se kterým prohrála 0:2 v semifinálové sérii. První zápas na domácím ledě ztratili Pražané 2:4, v odvetném klání na Moravě padli 0:2. V boji o bronz se postaví pardubickým Mustangům, kteří padli proti Studénce. Série startuje již tuto sobotu ve 13.40 hodin na Zimním stadionu v Říčanech!

Sparťany čekal veliký oříšek v podobě pětinásobného vítěze české ligy, který na ně čekal v semifinále. Souboj nebyl ale předem ztracený, neboť Pražanům se povedlo Zlín v sezoně porazit. Jenže Moravané roli favorita zvládli na výbornou. V prvním duelu boje o finále v Říčanech měli Zlínští střeleckou převahu a od konce druhé třetiny si začali budovat náskok i ve skóre. Celkově Sparta padla 2:4.

Do Zlína odjížděli Pražané s velice těžkým úkolem, museli by zvítězit hned dvakrát, aby si zajistili boj o zlatou příčku. Nicméně Zlín nezaváhal již při prvním mečbolu na zisk série. Hráče z hlavního města jednoznačně přestřílel 27:8 a zejména díky dobře chytajícímu Michalu Vápenkovi skončilo utkání 0:2. „Zasloužili jsme si dát alespoň jeden gól. Zlín ukázal, že je lepší, měl více puků a více ze hry. Naši hráči ale splnili to, co jsme si řekli, nevypadalo to nejhůř, s 2:0 výsledek jsme spokojeni,“ hodnotil druhý duel trenér Sparty Jakub Novotný.

„Šli jsme do zápasu s obrannou taktikou a samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Řekli jsme si, že nebudeme moc lítat, chyběl nám Zdeněk Krupička a Jiří Raul, jsou to velké ztráty. Góly, co jsme dostali, byli se štěstím, z dorážek. Vynutili si to Zlínští větším pohybem. Ke konci jsme se už nedostali ani do power-play. Ve třetí třetině jsme pokračovali v bojovnosti, bohužel jsme se už ale nedostali moc za půlku, nebylo moc možností dát branku,“ mrzelo sparťanského trenéra.

V boji o bronzovou pozici čeká na Spartu celek z Pardubic. Mustangové shodně prohráli v semifinále 0:2 na zápasy, osudnou se jim stala po základní části druhá Studénka. V sezoně již sparťané odehráli s Pardubickými dva duely a oba v polovině listopadu ztratili výsledkem 1:3. Série hraná na dvě vítězná utkání odstartuje na sparťanském ledě v sobotu 9. března.

Série o třetí místo:

sobota 9. března od 13.40 hodin (ZS Říčany): HC Sparta Praha sledge hokej - SHK Mustangové AUTO IN
sobota 16. března od 15.30 hodin: SHK Mustangové AUTO IN - HC Sparta Praha sledge hokej
neděle 17. března od 15.30 hodin: SHK Mustangové AUTO IN - HC Sparta Praha sledge hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek