12. 11. 2018 Martina Nová

Sledge hokejisté v sobotu hostí Pardubice

První polovina Para hokejové ligy je už téměř za námi a sparťanští sledge hokejisté si v ní vedou skvěle. Po pěti odehraných utkáních obsazují druhou příčku, mají shodný počet 12 bodů s vedoucím Zlínem, oproti moravskému sokovi, kterého v sezoně dokázali porazit, mají však horší celkové skóre. V sobotu 17. listopadu se podruhé v ročníku Sparta představí na domácím kluzišti ve strašnickém Škoda Icerinku, kde od 16.30 hodin vyzve pardubické Mustangy.

Sparta vstoupila do sezony skvěle, pokaždé bodovala

Sparta získala poslední hrací víkend plný počet bodů! Nejprve se představila na ledě Žraloků z Karlových Varů, kde i přes řadu šancí domácích svůj celek podržel brankář Vápenka a sparťané zvítězili v základní hrací době za tři body výsledkem 3:2. „Bylo to hodně o bojovnosti. My jsme vůbec neplnili to, co jsme si řekli, byla to přetahovaná. Zbytečně jsme ještě polevili za stavu 3:1, to už musíme v klidu dohrávat,“ nebyl spokojený s výkonem kapitán Jiří Krupička.

Zápasy s pardubickými Mustangy jsou vždy velmi náročné, bude k vidění podle všeho atraktivní zápas. Navíc bychom potřebovali eliminovat jejich fanouškovskou základnu, která jim vytváří občas i domácí prostředí na cizích stadionech. Takže za každou nohu, berli nebo kolečko, co nás přijde podpořit, budeme vděčni.
Pozvánka na zápas od kapitána Jiřího Krupičky

Následující den ale vzali Pražané vše do svých rukou. Do zápasu proti Litvínovu vlétli s chutí, po první třetině již vedli o pět branek. Domácí se zmohli jen na zkorigování výsledku a Sparta zvítězila 5:1. „K soupeři jsme přistoupili s respektem, měli jsme zprávy z předešlého dne, že to není úplně nejslabší soupeř. Respekt se nám vyplatil, dali jsme rychlý gól a tím se uklidnili. Potom jsme zvyšovali náskok a zapojili jsme i širší kádr,“ pochvaloval si týmový výkon Krupička.

I přes jasně vypadající výsledek byl zápas zprvu velmi vyrovnaný. „Litvínov také zahrozil. Mají tam rychlé hráče, které neznáme a na které je třeba se připravit. Byla to kvalitní hra a na soupeři se projevila únava kvůli tomu, že nemají široký kádr. Potom jsme si mohli dělat skoro vše, co jsme chtěli,“ zhodnotil duel sparťanský kapitán.


Podruhé v sezoně na domácí půdě, přijedou Mustangové

V aktuálním ročníku je soutěž velmi vyrovnaná. Ze sedmi hrajících celků jsou si nejblíže v horních patrech tabulky Zlínští, Pražané, Studénka a také Mustangové, kteří jsou sice čtvrtí, nicméně na první příčku ztrácí pouhé dva body. Příští sparťanský soupeř předvádí zejména střeleckou mušku, má druhý nejvyšší počet vsítěných gólů. Z pěti odehraných duelů zvítězil třikrát a jen jednou nebodoval. Zajímavostí je, že pokaždé, když Pardubičtí vyhráli, svému protivníkovi nadělili šest branek.

22
Pardubice v odehraných pěti duelech nastřílely 22 branek.

Na úvod sezony Pardubice na domácím ledě rozstřílely Olomouc 6:3, v následujícím utkání zavítaly do Studénky. Také tam dokázaly bodovat, nicméně padly v samostatných nájezdech 1:2. Vzápětí schytaly vysokou porážku ve Zlíně, na území čtyřnásobného obhájce titulu prohrály 3:7. Nicméně v další dvojici zápasů si Mustangové spravili chuť. Obdobně jako sparťané uspěli jak na ledě Litvínova (6:0), tak proti Karlovým Varům (6:4).

V předešlém ročníku Pardubičtí obsadili druhou příčku v základní části, když ztratili jen dvě ze 14 utkání. Oba dva zápasy byly proti Zlínu, se kterým se střetli i ve finálovém klání. Jelikož v sezoně 2017/2018 byla na programu paralympiáda, místo tradičního play off se hrálo vždy jen jedno utkání o umístění, o třetí místo a o celkové vítězství. Protože Zlín a Pardubice obsadily první dvě příčky, utkaly se ve finále, kde opět triumfoval moravský celek.


Domácí stadion sledge hokejové Sparty:

ŠKODA ICERINK

Přetlucká 3422/23
10 000 Strašnice

https://www.icerink.cz/


Trasa:

TRAM: zastávka Na Padesátem, linky 22, 26

METRO: stanice SKALKA, metro A

AUTO: Jižní spojka, směr CENTRUM, sjezd STRAŠNICE

 Jižní spojka, směr ÚSTÍ N. LABEM, sjezd HOSTIVAŘ

BUS: zastávka Sídliště Skalka, linka 138


FOTO: Petr Koval/hokej.cz, cs.wikipedia.org

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek