28. 12. 2019 Petr Pavlík

Smejkal: Nebyli jsme důrazní před brankou

Utkání v Hradci Králové bylo pro sparťany poslední venkovní zastávkou v tomto roce. Náš tým po vyrovnaném začátku prohrál podruhé v řadě a z východu Čech se vrací bez bodu. U bolestivé porážky byl také JIŘÍ SMEJKAL, který svým gólem ve třetí třetině vykřesal malou naději pro svůj tým. „V zakončení nemáme v posledních zápasech příliš moc štěstí, nedaří se nám vypracovat si tlak, naopak soupeři tam padne skoro všechno,“ mrzí sparťanského útočníka.

Zápas s Hradcem se lámal ve druhé třetině. Změnili jste hru do třetí části?
V kabině jsme si před třetí třetinou řekli, že zkusíme chodit co nejvíc do útoku. Podařilo se nám dát jeden gól. Řepa dobře objel branku a já jsem puk už jen zametl do branky. Gólmanovi to propadlo, byla to pro mě taková šťastná trefa.

Poté jsme měli tlak, další góly už jsme bohužel nepřidali...
Myslím si, že druhou třetinu jsme byli o trochu lepší. Byly tam z naší strany tutovky, které jsme měli proměnit. Naopak soupeř nám dal slepené góly z ničeho a za stavu 1:4 už to bylo pro nás těžké.

Brankáře Mazance jsme překonali pouze dvakrát. Chybělo víc štěstí?
Jejich gólman chytal výborně. Měl jsem ještě jednu šanci, kterou mi chytil. Škoda pro nás, mohlo to vypadat jinak. V zakončení nemáme v posledních zápasech příliš moc štěstí, i když jsme si řekli, že budeme chodit víc do branky. Nedaří se nám vypracovat si tlak, naopak soupeři tam padne skoro všechno.

1
Útočník Jiří Smejkal vstřelil na ledě Hradce Králové jednu branku.

V utkání se nám zranili Petr Kalina a Andrej Kudrna. Jak moc tým vnímá jejich ztrátu?
Je to nepříjemné. Začíná nám chybět trochu víc hráčů, věřím, že se nebude opakovat situace z minulé sezony. Zápasy jsme několikrát dohrávali na tři pětky. Musíme se z toho dostat sami.

Do Hradce s námi přijela i spousta našich fanoušků. Jak vnímáte jejich podporu?
Byli hodně slyšet, jsou super. Bohužel jsme jim to nevrátili, což nás mrzí. Doufám, že na příští venkovní zápas opět pojedou v hojném počtu a podpoří nás. Věřím, že jim důvěru splatíme.

Nyní nás čeká zápas proti Litvínovu. Co musíme zlepšit?
Řekli jsme si, že se nutně musíme zlepšit jak ve hře před naší brankou, tak u soupeře v pásmu. V zápasech často rozhoduje důraz před brankářem. Neřekl bych, že jsme v Hradci nemakali, ale z mého pohledu tomu něco chybělo. Musíme se vrátit zpátky na začátek, kdy se nám dařilo. Litvínov má dobrý tým, bude to těžký zápas. Zvedají se tabulkou nahoru, takže nic lehkého to pro nás nebude.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek