6. 12. 2020 Petr Pavlík

Šmerha: Být součástí Sparty je skvělý pocit

Útočník TOMÁŠ ŠMERHA prožil vydařený večer, jelikož hned při své premiéře za sparťanský A-tým skóroval! „Ve Spartě hraje každou sezonu spousta šikovných hráčů, od kterých se můžu naučit spoustu věcí. V každém utkání se snažím odvést co nejlepší práci,“ komentoval úspěšný sparťanský střelec.

V utkání proti Brnu se nám podařilo vstřelit šest branek. Jak sis užil celý zápas?
Bylo to super. Odehráli jsme opravdu těžké utkání, jsem rád, že jsme ho zvládli dotáhnout do úspěšného konce. Měli jsme dobrý pohyb, díky kterému se nám povedlo vstřelit tolik branek.

Co říkáš na svoji premiérovou trefu za sparťanský A-tým?
Kotouč se odrazil od soupeřova brankáře zpět do hry. Viděl jsem, že mám šanci dorazit puk do branky, naštěstí se to povedlo. Za gól jsem jedině rád, ale nejdůležitější je, že jsme vyhráli.

Kolik přispěješ do týmové kasy?
To ještě nevím, ale Pecháček mi to určitě spočítá. (usmívá se) Odehrál jsem první utkání za A-tým Sparty, a navíc se mi podařilo hned skórovat. Věřím, že to nebude drahé. (usmívá se)

3
Tomáš Šmerha si při svém debutu připsal celkem tři střely, ze kterých vsítil jeden gól.

Jak se cítíš být součástí A-týmu Sparty?
Je to super pocit. Ve Spartě hraje každou sezonu spousta šikovných hráčů, od kterých se můžu naučit spoustu věcí. V každém utkání se snažím odvést co nejlepší práci. Věřím, že jsem trenéry svými výkony nezklamal a řeknu si o další šanci.

Kdo ti z hráčů pomohl nejvíce?
Všichni kluci mi pomáhali hodně už před startem zápasu. Chtěl jsem si zápas užít na sto procent a hrát jednoduše. Hrozně moc mi pomohli, za jejich podporu jsem jedině rád.

Zůstáváš u sparťanského týmu i pro další zápasy?
Teď zůstávám s týmem a budu trénovat s klukama ze Sparty. Jestli mě trenéři nasadí i do pátečního duelu proti Vítkovicím, nevím. Jsem rád, že tu mohu trénovat.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila