3. 8. 2021 Petr Pavlík

Šmerha: Fanoušci byli skvělí, užili jsme si to!

Útočník TOMÁŠ ŠMERHA byl v prvním přípravném duelu proti Karlovým Varům hodně vidět, ale ani on neodvrátil těsnou porážku 2:3 po nájezdech. I tak měl ale po zápase velkou radost z podpory sparťanských fanoušků. „Byl to doslova neuvěřitelný pocit. Musím říct, že už jsme se nemohli dočkat. Jsem rád, že diváci přišli v hojném počtu a vytvořili parádní atmosféru,“ oceňuje mladý útočník.

Máme za sebou úvodní přípravný zápas s našimi fanoušky v zádech. Jaký to byl pocit?
Byl to doslova neuvěřitelný pocit. Musím říct, že už jsme se nemohli dočkat. Jsem rád, že diváci přišli v hojném počtu a vytvořili parádní atmosféru. Byli skvělí a za to jim patří velký dík.

Jak hodnotíš samotný zápas s Karlovými Vary?
Odehráli jsme parádní prověrku. V zápase nastoupili co nejmladší kluci, všichni bojujeme o místa mezi zkušenými hráči v áčku. I když jsme prohráli na nájezdy, myslím si, že jsme do zápasu dali maximum. První zápasy v přípravě jsou vždycky nejtěžší. Věřím, že se postupně budeme zlepšovat.

Jak si užíváš být součástí sparťanského A-týmu?
Je to super pocit. V týmu máme skvělou partu, všichni si navzájem pomáháme. Máme mezi sebou zdravou konkurenci, což nás vždy donutí se stále zlepšovat. Jsem rád, že můžu být tady.

V zápase nepadlo tolik gólů, přesto byl velice urputný. Jak jste na tom po fyzické stránce?
Šlo o první zápas v přípravě, dlouho jsme čekali na první gól. V úvodu přípravy je chyb ještě o něco více, věřím, že se postupem času dostaneme do hry. Máme před sebou další zajímavé zápasy, ve kterých se chceme ukázat.

Co vám říkali v kabině trenéři?
Trenéři byli s naší hrou spokojení, říkali, že jsme do zápasu dali maximum. Bohužel jsme prohráli na nájezdy, věřím, že příště budeme úspěšnější.

V zápase nastoupili brankáři Jakub Neužil i Oldřich Cichoň. Jak se ti líbily jejich výkony?
Oba chytali výborně. Jak Kuba Neužil, tak i Olda Cichoň předvedli řadu skvělých zákroků. Drželi nás nad vodou. Je skvělé, že se můžeme spolehnout na jakéhokoliv brankáře.

Zanedlouho hrajeme derby se Slavií, kde jsi v minulosti úspěšně působil. Víš už, jestli nastoupíš?
Ještě ne. Samozřejmě by to pro mě byl hodně pikantní zápas, ale uvidíme, s jakou sestavou budeme hrát. Nechám se překvapit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek