1. 3. 2022 Petr Pavlík

Šmerha: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas

TOMÁŠ ŠMERHA v utkání se Zlínem obstaral úvodní gól, když poslal svůj celek v průběhu druhé části do vedení. Sparťané v duelu s posledním týmem tabulky vstřelili tři branky, které nakonec stačily k důležité výhře. „Podobné zápasy jsou vždycky velmi zrádné. Zlínu už v podstatě o nic nešlo, věděli jsme, že i přesto to bude náročné utkání. Nebylo to pro nás vůbec nic lehkého. Jsme rádi, že vezeme domů tři body,“ přiznal talentovaný útočník.

Ve Zlíně jsme po bojovném výkonu zvítězili 3:2 a vezeme domů cenné tři body. Jak se zápas vyvíjel z tvého pohledu?
Podobné zápasy jsou vždycky velmi zrádné. Zlínu už v podstatě o nic nešlo, věděli jsme, že i přesto to bude náročné utkání. Nebylo to pro nás vůbec nic lehkého. Jsme rádi, že vezeme domů tři body.

Jak moc bylo na soupeři znát, že hraje na nějakou dobu své poslední zápasy v nejvyšší soutěži?
Určitě hodně, na druhou stranu mají ještě několik zápasů do konce sezony, nikomu nedají nic zadarmo. Myslím si, že Zlín bude bojovat až do posledního zápasu.

Byl zápas se Zlínem pro vás o to těžší?
Víme, o co hrajeme. Každá ztráta by teď byla naše blbost. Věděli jsme, že nám Zlín nedá nic zadarmo. Chtěli jsme k zápasu přistoupit zodpovědně, což se nám podařilo. Za výhru jsme moc rádi.

Jak moc ti bude chybět atmosféra na zlínském zimním stadionu?
V extralize jsem celkově zatím tolik zápasů neodehrál, spíše v mládeži. Situace se nějak vyvinula, je to hokej, někdo z týmů se s extraligou musí rozloučit.

Za pár dní nás čeká domácí odveta. Jak se připravit na stejné mužstvo podruhé v krátkém sledu?
Určitě musíme být lepší v koncovce a zároveň hrát zodpovědněji v obranném pásmu. Soupeř v utkání čekal na naši chybu. Na druhou stranu musíme ještě více chodit do branky a proměňovat své šance.

Výhrou nad Zlínem jsme se aktuálně probojovali do nejlepší čtyřky, která je našim cílem v základní části. Sledujete v kabině průběžnou tabulku?
Se spoluhráči se hlavně bavíme o tom, že chceme urvat čtyřku. Jsme rádi, že máme situaci ve svých rukou, což je pro nás nejdůležitější. V příštím utkání musíme znovu vyhrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek